Sztárok, akik felvállalták transzneműségüket: Caitlyn Jenner és Chaz Bono is nyilvánosság elé álltak

Chaz Bono Ian Harvie Alexis Arquette Caitlyn Jenner transzneműség Candis Cayne átalakulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Volt idő, amikor még a transzneműek megfogalmazni sem tudták, mit éreznek pontosan, hiszen ez az értelmezés nem volt a köztudatban. Csak annyit tudtak, hogy mások, mint a többiek. Habár még sok idő kell ahhoz, hogy a teljes társadalom megértse és elfogadja őket, ma már büszkén állhatnak a nyilvánosság elé. Íme néhány sztár, akik mindenki előtt vállalták a transzneműségüket.

Caitlyn Jenner

Caitlyn Jenner Forrás: Northfoto, AFP

Talán ő a leghíresebb sztár, aki megváltoztatta a nemét. A Bruce Jennerként született olimpikon a Kardashian család valóságshow-jában vált világszinten ismertté, hiszen ő Kylie és Kendall Jenner apja, valamint Kim és a többi Kardashian mostohaapja. Nemváltoztatási szándékát azután jelentette be, hogy elköltözött Kris Jennertől, aki 24 évig volt a felesége. Ma már büszke nőként éli a mindennapjait.

Chaz Bono

Chaz Bono Forrás: Getty Images

Sonny Bono és Cher egyetlen gyermeke nőként látta meg a napvilágot, de már 13 évesen tudta, hogy nem jó testbe született. Előbb leszbikusságát vállalta fel a nyilvánosság előtt, 2008-ban pedig úgy döntött, hogy elindul a férfivá alakulás útján. Chaz azonban nem elégedett meg azzal, hogy közszereplőként felvállalta másságát a nyilvánosság előtt, aktivista lett, hogy minden hasonló sorsú embert képviselni tudjon.

Alexis Arquette

Alexis Arquette Forrás: Getty Images

A színésznő feltűnt a Ponyvaregényben, a Csaj nem jár egyedülben és a Nászok ászában is, neve pedig azért is lehet ismerős, mert családjában nagyon sok a színész. Testvérei szintén híresek, köztük van David Arquette, aki Courteney Cox férje volt. Habár Alexis Robertként született, sosem érezte magát férfinak, ezért nem okozott túl nagy meglepetést, amikor 2004-ben úgy döntött, testét a lelkéhez alakítja. Sajnos sokáig nem tudta élvezni a szabadságát, ugyanis 1987-ben elkapta az AIDS-et, 2013-ra pedig már súlyos szövődmények alakultak ki nála a betegség következtében. Arquette-et mesterséges kómába helyezték és 2016. szeptember 11-én életét vesztette.

Candis Cayne

Candis Cayne Forrás: Baldwin High School, Getty Images

A hawaii születésű előadóművész sosem találta a helyét férfitestében. Az élete maga volt a földi pokol egészen addig, amíg Los Angelesbe nem költözött. Ott tánciskolába járt, később pedig New Yorkban szerzett magának hírnevet koreográfusként. A '90-es évek elején találkozott először a transzneműség fogalmával, ekkor jött rá, hogy ki is ő valójában. Az évtized végén megkezdte átalakulását, karrierje pedig szárnyalni kezdett. Világhírnevet 2007-ben szerzett, amikor az Édes, drága titkainkban transznemű karakter bőrébe bújt.

Ian Harvie

Ian Harvie Forrás: YouTube, Getty Images

Az amerikai színész és komikus egészen kiskorában rájött, hogy ő valamiért más, mint a többiek, de akkor még nem tudta megfogalmazni, pontosan mit is érez. 19 évesen bejelentette, hogy a saját neméhez vonzódik, 32 évesen pedig azt, hogy transznemű. Élete nehéz pillanataiból – akadt bőven –szívesen űz viccet. Transzenműsége visszatérő témája ugyanis a fellépéseinek, sorstársaiért pedig keményen harcol.

Új műsort kap a Barátok közt egykori sztárja, Marenec Fruzsinahttp://www.life.hu/sztarok/20181026-uj-musort-kap-a-baratok-kozt-egykori-sztarja-marenec-fruzsina.htmlÚj műsort kapott az RTL Klubon a Barátok közt egykori sztárja, Marenec Fruzsina. TV + Sztárok--Sinead O'Connor áttért az iszlám hitrehttp://www.life.hu/sztarok/20181026-sinead-oconnor-attert-az-iszlam-hitre.htmlSinead O'Connor nagy változást jelentett be Twitter-oldalán: közölte, hogy áttért az iszlám hitre, és a nevét is megváltoztatta. TV + SztárokOrigoIlyen volt Nacsa Olivér és Somossy Barbara titkos esküvőjehttp://www.life.hu/sztarok/20181026-ilyen-volt-nacsa-oliver-es-somossy-barbara-titkos-eskuvoje.htmlNacsa Olivér és felesége, Barbara most először árult el részleteket titkos esküvőjükről. TV + SztárokOrigoBefagyasztották a Wellhello számláját: amíg a tagok nem egyeznek meg, senki nem kap pénzthttp://www.life.hu/sztarok/20181026-befagyasztottak-a-wellhello-szamlajat-amig-a-tagok-nem-egyeznek-meg-senki-nem-kap-penzt.htmlNagyon elfajult a zenekaron belüli egyet nem értés, már a Wellhello számláját is be kellett fagyasztani. TV + Sztárok--Survivor: öltek éhségükben a játékosokhttp://www.life.hu/sztarok/20181026-survivor-oltek-ehsegukben-a-jatekosok.htmlNóri, Vera és Jérémy kénytelenek voltak kioltani a liba életét, mert már hetek óta éheztek a szigeten. A megrázó pillanat mindhárom játékost megviselte. TV + SztárokOrigoVégzetes lövés éri a Barátok közt főszereplőjét: kulcsfigura távozhat a jubileumi adássalhttp://www.life.hu/sztarok/20181026-vegzetes-loves-eri-a-baratok-kozt-foszereplojet-kulcsfigura-tavozhat-a-jubileumi-adassal.htmlA Blikk úgy tudja, hogy a Barátok közt ma esti, jubileumi adásában dulakodás közben végzetes lövést kap Berényi Miklós. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.