Szemetes mellett krumplipüré: horror éttermet leplezett le a Nébih

étterem hús kosz szemét ellenőrzés Nébih
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy házhozszállítást is végző budapesti étteremben ellenőrzött a Nébih, ahol borzalmas állapotokra bukkantak. A krumplipürét például a szemetes mellett tárolták, fedél nélkül. A vállalkozást több millió forintra büntették. 

Budapesti étteremben tartottak ellenőrzést szeptember közepén a Nébih szakemberei. A vizsgálatkor számos hiányosságot tártak fel, többek között nem minden munkavállalónak volt érvényes egészségügyi vizsgálata, a gazdasági folyosón pedig ételkészítést és készételtárolást is végeztek. Itt kapott helyet például a palacsinta, míg a fedetlenül tárolt krumplipürét a szintén fedetlen hulladéktároló mellett találták az ellenőrök – írja a honlapján a Nébih.

A hűtőben különböző higiéniai besorolású termékeket tartottak, fennállt a keresztszennyezés veszélye. Az ablakon nem volt szúnyogháló, legyek voltak az épületben. A szakemberek 34 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból, valamint 360 kg felhasznált hús nyomon követése nem volt biztosított, az eredete nem igazolható.

A vállalkozást a jogsértésért több millió forintra büntették. Adataik elérhetők a jogsértéslistán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.