Sebestyén Balázs beolvasott a vadászoknak: a nagyvisnyói szürke farkas kilövésén háborodott fel

Nagyvisnyó vadászat Rákóczi Ferenc farkas Sebestyén Balázs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Élő adásban háborodott fel Sebestyén Balázs, miután arról értesült, hogy egy vadász lőhette ki azt a fokozottan védett európai szürke farkast, amelynek tetemére Nagyvisnyó mellett találtak rá. Az csak olaj volt a tűzre, amikor műsorvezetőtársa, Rákóczi Feri elmondta, hogy egy vadász végzett az élettársa kutyájával is. 

„Fegyverben, erőszakban hívő, kisebbségi komplexusos, péniszhosszabbító emberek mennek vadászni, tisztelet a nagyon kevés kivételnek, aki valóban a vadgazdálkodással foglalkozik, és értő vadász. A legtöbbnek ez egy hatalomfitogtatás, hogy ők a kiváltságosok, akik puskát kapnak, és mindenre lőhetnek. Istent játszanak, közben alkoholisták" – idézi a Blikk a Rádió 1 reggeli műsorában elhangzottakat.

„Olyan s.ggek, komolyan mondom! Isznak, tivornyáznak, részegek. Csoda, hogy nem történik mindennap vadászbaleset. Csoda, hogy még van vadász Magyarországon. Az összes le kellett volna lője a másikat! Vannak normális vadászok, nem azt mondom, de kevés. Sok a hülye. A nyolcéves gyerek szintjén vannak. Borzasztó! Az megy vadásznak, aki gyáva katonának. Ez tökre így van. A kis tapsifüles nem lő vissza" - tette hozzá.

Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Az Országos Magyar Vadászati Védegylet főmunkatársa, Földvári Attila - aki korábban Balázs műsorának vendége volt - megdöbbent az elhangzottakon.

"Értetlenül állunk a kirohanás előtt, hiszen tavaly egy korrekt és pozitív beszélgetésünk volt Balázsékkal a vadászatról, vadgazdálkodásról. Ki kell kérnem magunknak ezeket a már-már közösség elleni uszítás határán mozgó megállapításokat, általánosításokat a hatvanötezer magyar vadász nevében. Ez a terület rendkívül részletesen és szigorúan szabályozott, a túlnyomó többség ennek megfelelően hódol szenvedélyének" - nyilatkozta Földvári a lapnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.