Autóbaleset érte a brit uralkodó férjét, Fülöp herceget

Forrás: Getty Images/2018 Getty Images/Dan Kitwood -
Fülöp herceg Sandringham autóbaleset II. Erzsébet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Autóbaleset érte a brit uralkodó férjét. A Buckingham-palota csütörtök esti bejelentése szerint Fülöp edinburghi herceg nem sérült meg a balesetben, amelynek egy másik jármű is részese volt.

Fülöp herceg, aki júniusban tölti be 98. életévét, hitvesével, II. Erzsébet királynővel karácsony óta a királyi család kelet-angliai téli rezidenciáján, Sandringham kastélyában tartózkodik. A baleset a kastély közelében történt.

Az udvar szóvivője szerint a herceg maga vezette járművét, egy Range Rover terepjárót, és a helyi országútra kívánt kihajtani, amikor összeütközött egy másik autóval. A területileg illetékes Norfolk megyei rendőrség közlése szerint a másik kocsi két utasa könnyebben megsérült; őket a helyszínen ellátták. Fülöp autója felborult, és a herceget szemtanúk segítették ki a járműből. A helyszínre a rendőrség és a mentőszolgálat is kivonult. Az orvosi vizsgálat megállapította, hogy az edinburghi herceg nem sérült meg, de a brit média által idézett szemtanúk szerint rendkívüli mértékben megrázta az eset. Fülöp herceget visszavitték a kastélyba, a megrongálódott Range Rovert egy teherautóval szállították el a helyszínről.

Fülöp herceg autóbalesetet szenvedett Forrás: Getty Images/2018 Getty Images/Dan Kitwood


Fülöp és II. Erzsébet királynő is rendszeresen maga vezeti autóját, ha vidéken tartózkodnak és nem hivatalos programra tartanak. Mindkettőjüket rendszeresen lehet látni járművezetés közben a Londonon kívüli királyi rezidenciák - Windsor, Sandringham, Balmoral - környékén.

Amikor Barack Obama volt amerikai elnök és felesége 2016 áprilisában, Obama hivatalos londoni látogatása során felkereste a királynőt és férjét a windsori királyi rezidencián, a parkban leszálló helikoptertől a kastélyig vezető úton az akkor 95 esztendős Fülöp vezette az uralkodót és az elnöki házaspárt szállító autót.

Fülöp herceg már 2017 őszén visszavonult a közszereplésektől, és bár néha azóta is megjelenik a nyilvánosság előtt, rendszeres hivatalos megjelenéseket már nem vállal. Nem volt jelen a királyi család szokásos karácsonyi templomlátogatásán sem Sandringhamben. Az utóbbi időben II. Erzsébet királynő is csökkentette kissé munkatempóját: nem tesz már hivatalos külföldi utazásokat és hazai hivatali kötelezettségei közül ő is egyre többet átad a királyi család fiatalabb tagjainak.

Koholák Alexát kifaggatták: elmondta, hogyan működik a spirituális központjukhttp://www.life.hu/sztarok/20190117-koholak-alexat-kifaggattak-elmondta-hogy-mukodik-a-spiritualis-kozpontjuk.htmlNéhány nappal ezelőtt robbant ki a botrány Koholák Alexa és férje spirituális központjával kapcsolatban. A Ripost egy cikkében azt állította, hogy beteg emberektől csalnak ki pénzt távgyógyításért cserébe. Az Éjjel-nappal Budapest egykori szereplőjét most a Mokkában faggatták a történtekről és arról, valójában mi történik a központ falain felül. TV + SztárokOrigoMegható üzenettel köszöntötte Tóth Vera testvérét születésnapja alkalmábólhttp://www.life.hu/sztarok/20190117-meghato-uzenettel-koszontotte-toth-vera-testveret-szuletesnapja-alkalmabol.htmlKönnyfakasztó üzenettel köszöntötte Tóth Vera a testvérét, Gabit: a rajongóik sírva fakadtak. TV + Sztárok--Rózsacsokrot küldött Hódi Pamelának a kedvese Törökországból az évfordulójuk alkalmábólhttp://www.life.hu/sztarok/20190117-rozsacsokrot-kuldott-hodi-pamelanak-a-kedvese-torokorszagbol-evfordulojuk-alkalmabol.htmlEgy gyönyörű rózsacsokrot küldött Hódi Pamelának a kedvese az egyéves évfordulójuk alkalmából. TV + SztárokOrigoMeghan Markle-t kövérnek nevezték http://www.life.hu/sztarok/20190117-meghan-markle-t-kovernek-neveztek.htmlMeghan Markle-t lekövérezték: a hercegné nagyon jól reagált a kritikára. TV + Sztárok--Miley Cyrus reagált a várandósságáról szóló pletykákrahttp://www.life.hu/sztarok/20190117-miley-cyrus-reagalt-a-varandossagarol-szolo-pletykakra.htmlKisbabát vár Miley Cyrus?TV + SztárokSebestyén Ági szexi szerelésben pózol - Fotóhttp://www.life.hu/sztarok/20190117-sebestyen-agi-szexi-szerelesben-pozol.htmlSebestyén Ági feltüzelte a rajongóit a legújabb fotójával: átlátszó csipke melltartóban pózol. TV + SztárokOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.