Hofi Géza özvegye szerint férje egészségesen halt meg

Forrás: hofi.hu -
halál özvegy feleség szívmegállás Hofi Géza humorista
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Voltak problémák Hofi Géza szívével, ám özvegye szerint makkegészségesen halt meg. Egy csodás napot töltöttek együtt, étteremben ebédeltek, a humorista pedig felhívta a barátait. 

Tizenhat éve hunyt el Hofi Géza humorista. Özvegye, Ildikó most a Borsnak beszélt férje utolsó napjáról és egészségéről. Mint mondta: Kecskeméten, a Repülőorvosi Vizsgáló és Kutató Intézetben kezelte infarktusa után dr. Remes Péter. Az asszony azóta is ápolja vele a barátságot. Az orvos elmesélte, hogy Hofinak valóban voltak hedonista időszakai, amikor sokat dolgozott, nem figyelt oda arra, hogy mit eszik, iszik – írja a Bors.

Hofi Géza legendás humorista Forrás: hofi.hu

„2001 novemberében katéterezték a szívét a Szabolcs utcai kórházban. Nem emlékszem, hogy rosszul lett volna, nem is mentővel vitték, nem tudom, mire fel volt ez a vizsgálat. Nem volt panasza, és az eredmény után azt mondta az orvos, ezzel lehet élni, de csinálna egy terheléses vizsgálatot. Géza azt válaszolta: Professzor úr, jöjjön el a Madáchba, nézzen meg, az terhelés! Miután a professzor megnézte, megállapította: minden rendben az egészségével. Aztán Géza áprilisban meghalt. A szervezete eddig bírta. Megállt a szíve. Ha nyolcvanöt évesen történik, azt mondom, rendben. De hatvanöt évesen?” – tette fel a kérdést az özvegy.

Azt is elmondta, hogy Hofi Géza halálának napján elindultak, hogy megnézzék a visegrádi nyaralójukat, de nem jutottak el oda, mert beugrottak a kedvenc éttermükbe, ahol sokáig maradtak. „Louis Prima szólt a rádióban, végigénekeltük az utat” – emlékezett vissza Ildikó. Mikor hazaértek, Hofi számára fontos embereknek telefonált. „Utólag azt mondták, búcsúzott. De ezt csak utólag magyarázták bele, hiszen semmiféle panasza nem volt. Egyszerűen elaludt örökre” – mondta Ildikó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.