A Fiumei úti temetőben, a 41-es művészparcellában temethetik el Andy Vajnát

Forrás: MTI/Balogh Zoltán -
temetés Andy Vajna Vajna Tímea
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csütörtökön, Budapesten temetik el Andy Vajnát a Fiumei úti temetőben.

"A kormány gondoskodik a múlt hét végén elhunyt Andy Vajna temetéséről. A filmügyi kormánybiztos végső nyughelye a budapesti Fiumei úti temetőben lesz" – közölte Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. A Blikk azt is megtudta, hogy a producer özvegye, Vajna Tímea már a sírhelyet is kiválasztotta.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

"A család kérése volt, hogy Vajna Andrást itt, az ország egyetlen nemzeti emlékhelyén helyezzék végső nyugalomra" – tájékoztatta a portált Radnainé dr. Fogarasi Katalin, a Fiumei úti sírkertet kezelő Nemzeti Örökség Intézetének (Nöri) főigazgatója.

"Kedden érkezett a Miniszterelnökség felkérése az állami temetés bonyolítására, a kollégáim pedig időközben körbevezették az özvegyet a 60 hektáros sírkertben, természetesen autóval. Ennek során az özvegy a sírhelyet is kiválasztotta" – tette hozzá a főigazgató asszony.

A Blikk értesülései szerint január 31-én, csütörtökön tartják Andy Vajna búcsúztatását a Fiumei úti sírkert ravatalozójánál, majd a közeli, 41-es művészparcellában lehet a végső nyughelye, közvetlenül Kerényi Imre, Makk Károly és Jancsó Miklós rendezők sírja mellett. Értesülésük szerint a filmproducert már elhamvasztották, de hagyományos sírhelye lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.