Megszólalt Marian Cozma csapattársa: ez történt tíz éve, a gyilkosság napján

Forrás: AFP/Attila Kisbenedek -
gyilkosság kézilabdázó gyász késelés Marian Cozma évforduló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pontosan tíz éve annak, hogy halálra szúrták egy szórakozóhelyen a veszprémi kézilabdázót, Marian Cozmát.

2009. február 8-án verekedés tört ki egy veszprémi szórakozóhelyen, amelyben a kézilabdázó Marian Cozmát szíven szúrta egy férfi. A konfliktusban többen is súlyosan megsérültek, Uros Vilovszki volt az, aki gyakorlatilag megmentette egyik csapattársa, Ivan Pesic életét.

Cozma mellett álltam, de nem tudtam megmenteni őt. Pesichez éppen időben értem oda, láttam, hogy megsérült, és átkarolva elvittem a kórházig” – emlékezett vissza a szörnyű napra a Ripostban a sportoló.

Marian Cozmára emlékeznek csapattársai Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Vilovszki a lapnak elmondta, ma is gyakran gondol elhunyt csapattársára, Marian Cozmára.

Életem legnehezebb estéje volt a tíz évvel ezelőtti. A tragédia után nagyon nehéz volt újra a játékra koncentrálni, ez volt az egyik legnehezebb rész. Valahogy azonban ki kell bírni és továbbmenni, nincs más megoldás. (...) Minden egyes nap gondolok rá, nagyon rossz érzés, hogy már nincs köztünk. Sosem fogom elfelejteni.”

R. Sándor, aki szíven szúrta Marian Cozmát, jelenleg is börtönbüntetését tölti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.