Így álltak ki A Dalból kizárt Petruska mellett a rajongók

Forrás: Petruska -
Petruska rajongók kizárás A Dal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rajongók továbbra is kiállnak A Dalból kizárt Petruska mellett.

Tegnap jött a hír, miszerint beigazolódott a korábbi plágiumvád és kizárták Petruskát A Dal döntőjéből, a helyére pedig Oláh Gergő került. Nem sokkal a kizárása után egy közleményben védte meg magát az énekes.

Bejegyzése alatt rövid időn belül rengeteg hozzászólás érkezett a rajongóktól, akiknek legnagyobb része a támogatásáról biztosította Petruskát. Akadtak olyanok, akik az egész eljárást hamisnak tartották és már-már összeesküvés-elméleteket kezdtek szőni.

Petruska András mellett kiállnak a rajongók Forrás: Petruska

Íme, néhány érdekes hozzászólás:

„Hmm, micsoda időket élünk? A középkorban vagy a reneszánszban dicsőség volt, ha valakitől idéztek. Most pont fordítva van. Érdekes.”

„Pont nálad, aki tényleg mindig egyénien oldod meg a legkülönbözőbb zenei feladatokat... érthetetlen és szánalmas! Dalolj tovább! (de ne ezeknek)”

„Ez nagyon durva. És amennyire átlátszó és hamis, annyira álságos eljárás. És amit veled tesznek, velünk is teszik, akik még őszintén szeretnénk énekelni, zenélni arról, amit érzünk és (meg-)élünk. Sajnálom, hogy ezt teszik veled, velünk. De kitartás, sokan vagyunk melletted! Szeretjük a zeneiségedet és az egyedi és minőségi dalaidat.”

„Nem vagyok bennfentes, de még újságíró sem, a valóságot tehát nem tudom. De egyszerűen lehetetlennek tartom, hogy ha valaki képes volt megírni egy 'Metropolita' lemezt (ami szerintem zenéjében és koncepciójában is az egyik legzseniálisabb album amit az elmúlt tíz évben Magyarországon létrehoztak), akkor ez a valaki kizárt, hogy mások munkájához nyúljon és eladja mint sajátja. A fent nevezett album számomra bizonyítja, hogy rengeteg zene, ötlet és tehetség van benned.”

„Ebből a közleményből is kitűnik mennyivel fölötte állsz – emberileg is – sok más 'előadóművésznek'. Intelligensen, higgadtan kezeled ezt az egész mocskos ügyet. Nyilván ezek nagyon kemény napok, de talán ennek is lesz haszna. Most majd kiderül, hány igaz barát, rajongó, zeneszerető ember áll melletted. Engem közöttük tudhatsz. Köszönet az eddigi munkásságodért és meg ne torpanj egy percre sem!”

„Ez egy szájba adott 'szakvélemény', nem csodálkoznék, ha valaki kibogozná a hátterét. Andris, ez egy stílus, nem csoda, hogy van hasonlóság. De nem plágium. Ez egy nagyszerű dal és a tied.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.