Shakirát adócsalással vádolják, beidézte a bíróság

Forrás: Getty Images/2017 John Parra/John Parra -
Shakira adócsalás bíróság idézés adó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az adócsalás miatt Shakira ellen indult eljárásban beidézték a kolumbiai énekesnőt, június 12-én kell megjelennie a bíróság előtt a katalóniai Esplugues de Llobregatban.

A vád szerint Shakira 14,5 millió euró (4,5 milliárd forint) értékű adócsalást követett el – közölte kedden a katalán legfelsőbb bíróság.

Az ügyészség szerint Shakira 2011 és 2014 között már Spanyolországban élt, mégsem fizetett adót. Az eljárás ugyanakkor csak a 2012 és 2014 közötti időszakra vonatkozik, a 2011-es esetleges vétsége ugyanis már elévült – írja az MTI.

A 42 éves énekesnő 2011 óta él kapcsolatban Gerard Piqué spanyol futballsztárral, a párnak két fia van. Lakóhelyeként azonban Shakira csak 2015-ben jelölte meg Katalóniát, ezt megelőzően a Bahamákra volt bejelentkezve. Az államügyészség szerint ez nem felelt meg a valóságnak.
A hatóságok szerint a vizsgált időszakban Shakirának nemcsak spanyolországi bevételei után kellett volna Spanyolországban adóznia, hanem spanyol adózóként a teljes bevétele után.

Shakirát beidézte a bíróság Forrás: Getty Images/2017 John Parra/John Parra

A sztár vitatja a követelés jogosságát. Azt állítja, hogy az adott időszakban nem élt fél évnél tovább Spanyolországban, és jövedelmének zöme nem Spanyolországban keletkezett.

A La Vanguardia című lap korábban arról írt, hogy ennek ellenére az énekesnő egy éve átutalt 20 millió eurót 2011-es adótartozása és a kamatok fejében, és decemberben további 14,5 millió eurót fizetett be a másik három évre.

Shakira minden idők egyik legsikeresebb latin-amerikai énekesnője. Legnagyobb slágerei közé tartozik a Hips Don't Lie és a Whenever, Wherever. Waka Waka című slágere a 2010-es futball-világbajnokság hivatalos dala volt.

Majdnem 500 métert zuhant néhány másodperc alatt Emiliano Sala gépehttp://www.life.hu/sztarok/20190227-majdnem-500-metert-zuhant-nehany-masodperc-alatt-emiliano-sala-gepe.htmlEmiliano Sala Franciaországból Walesbe tartott egy magánrepülővel, de a gép nem ért célba. Mint kiderült, a pilóta súlyos mulasztásokat követett el. TV + Sztárok--Helyi szervezési hiányosságok miatt elmarad Curtis kolozsvári koncertjehttp://www.life.hu/sztarok/20190227-helyi-szervezesi-hianyossagok-miatt-elmarad-curtis-kolozsvari-koncertje.htmlElmarad Curtis és a BSW csütörtöki koncertje. A történtekről nem az előadók tehetnek. TV + Sztárok--Növényi Norbertnek nem kell börtönbe mennie, de így is 30 milliót bukott a vád miatthttp://www.life.hu/sztarok/20190227-novenyi-norbertnek-nem-kell-bortonbe-mennie-de-igy-is-30-milliot-bukott-a-vad-miatt.htmlNövényi Norbert adócsalási és magánokirat-hamisítási ügybe keveredett, és bár nem kell börtönbe mennie, így sem örülhet: mindenét elvesztette. TV + Sztárok--Véletlen derült ki, hogy Katie Holmes és Jamie Foxx szakítotthttp://www.life.hu/sztarok/20190227-veletlen-derult-ki-hogy-katie-holmes-es-jamie-foxx-szakitott.htmlJamie Foxx egy véletlenül ejtette el, hogy ő éppen szingli. Ezek szerint már nincsenek együtt Katie Holmes-szal.TV + Sztárok--39 napra lecsukták Kozsót Amerikábanhttp://www.life.hu/sztarok/20190227-39-napra-lecsuktak-kozsot-amerikaban.htmlAmerikia börtönben köszöntötte az új évet Kozsó, akit január elsején a bevándolásügyi hivatal emberei emeltek ki a miami repülőtéren. Órákon át faggaták, végül a rácsok mögött találta magát.TV + Sztárok--Mel B szerint Lady Gaga és Bradley Cooper túlzásba vitte a szerelmes pillantásokathttp://www.life.hu/sztarok/20190226-mel-b-szerint-lady-gaga-es-bradley-cooper-tulzasba-vitte-a-szerelmes-pillantasokat.htmlElőadta milliók kedvenc filmes betétdalát, a Shallow-t az Oscar-gálán Lady Gaga és Bradley Cooper. Mel B azonban hangot adott aggodalmának. Úgy érzi, a két színész túlzásba vitte a szerelmes pillantásokat, rosszul érezte magát Cooper kedvese, Irina Shayk miatt. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.