Nők és a gyermekek gyilkosa - Terézanyu véleménye

járvány AIDS Afrika gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Majdnem minden hírnek van egy női vonatkozása is, amiről valamiért kevesebb szó esik. Itt van például XVI. Benedek pápa nagy visszhangot kiváltó nyilatkozata, miszerint az óvszerhasználat nem válasz a HIV-fertőzésre.  






iStockPhoto
iStockPhoto

A katolikus egyház - ezt még a kétévesek is tudják - válságban van: híveinek száma mindenhol csökken a világon. Kivéve Afrikát, különösen Fekete-Afrikát, ahol folyamatosan nő a hívők száma. A papok hatalma ott sokkal nagyobb, mint azt elképzelni tudnánk. A szegény falvakban a templomot, a kórházat, az iskolát, a közösségi élet legfontosabb színtereit az egyház működteti. Ha akad valaki, aki a nőkkel szembeni erőszakhoz szokott férfiaknak megálljt parancsolhat, az Isten szolgája.

Én értem, hogy a középkori dogmák létfontosságúak a katolikus egyház fenntartásában. Minden dogma egy tégla a Vatikán erős várában. De kockáztassunk meg egy eretnek gondolatot így a 21. században: az óvszert maga a pap osztja ki a férfiaknak. És asszonyaik, gyermekeik életének védelmére szólítja fel őket: használjátok, ha jót akartok. Különben, villantja fel a lehetőséget, a pokol kénköves bugyrában végzitek. Ez belefér egy vasárnapi prédikációba - nem? A fenti gondolatért biztosan kinézett volna nekem egy kiadós máglyarakás a középkorban, amikor előszeretettel sütögette a boszorkának vélt nőket az inkvizíció. Ma már ez persze el sem képzelhető. Vagy mégis?
Az a nő, aki kínok között hal meg, gyermekeit sorsukra hagyva, milyen gyötrelmet élhet át? És mit vétett?! Afrikában a katolikus egyház az egyetlen erő, amely képes lenne megállítani a HIV-fertőzés terjedését. Például azzal, ha az óvszer használatát nem "bizonyos helyzetekben igazolhatónak", hanem létfontosságúnak tekintené.

A pápa szava az égig hallatszik, ez a munkaköri kötelessége.

De ki hallja meg a nők és gyermekek hangját?

Tippünk: http://terezanyu.hu/
Itt barátkozz Terézanyuval!



Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Bevállalós királyi páros - Rácz Zsuzsa írásahttp://www.life.hu/sztarszerzok/20101202-boldog-lehet-vilmos-hercegek-hazassaga-racz-zsuzsa-irasa.htmlTerézanyu szerint a világ - Magyar anya nem svéd anyahttp://www.life.hu/sztarszerzok/20101124-terezanyu-szerint-a-vilag-magyar-anya-nem-svedany.htmlTerézanyu szerint a világ - Szülés, szabadság nélkülhttp://www.life.hu/anyaskodj/aza9honap/20101111-otthon-vagy-korhazban-szules-racz-zsuzsa-irasa.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.