Steiner Kristóf: Irányítsd a szexuális energiáidat!

tantra szeretkezés energia Steiner Kristóf jóga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"Talán a Big Bent is ledöntő csoportszexestre toppanok be? Vagy körbeülünk majd, és mint a jó gyerekek az iskolában, egyesével bemutatkozunk?" - kérdeztem magamtól a londoni Special Yoga Centre-ben tartott tantratanfolyamra igyekezve. Hamarosan azonban kiderült, hogy a csapat újonc tagjai épp oly tanácstalanok és zavartak, mint én magam... sőt!

"Az emberek eleinte irulnak-pirulnak, de ezt hamar felváltja a gyermeki kíváncsiság" - nevetett rám Liora Lighwoman, a londoni tantra egyik zászlóvivője. "Nekem sem volt egyszerű. A mamám éveken át úgy tudta, hogy valamiféle alternatív gyógymódot tanítok, ám amikor egy érdeklődőnek álcázott újságíró egy holisztikus fesztivált követően meglehetősen szókimondó cikket hozott le a Sunday Timesban, nem titkolózhattam tovább." A tanító szerint a tantra sokkal inkább egyfajta pszichológiai gyakorlat, mint spirituális ösvény: ő egy feledhetetlen utazás során talált rá az önismeret ezen formájára. "Voltam jógatanár, éltem Thaiföldön, ahol elsajátítottam a legizgalmasabb masszázstechnikákat, és tanultam pszichológiát is, ám a tantra az, amiben végül mindazt megtaláltam, amit az egyes ösvényeken kerestem" - meséli.

Szürreális találkozások

A foglalkozást legnagyobb meglepetésünkre valóban bemutatkozással kezdtük: én bevallottam, hogy az eseményre nem útkeresőként, hanem újságíróként érkeztem, a párom helyett Anna barátnőmmel. Volt itt fiatal házaspár, akik valamiféle szikrára vágytak, mondván: a kapcsolatuk kiüresedett, érkezett idős díva is, aki már az összes létező szintet elvégezte, és saját bevallása szerint segítő angyalként van jelen az órákon, de magányos, negyvenes férfi is ült közöttünk, aki - mint elmondta - valami izgalomra vágyott, és gondolta, benéz ide. Mi egy szőke Gwyneth Paltrow-hasonmással barátkoztunk össze, aki - mint kiderült - imád beöltözős partikra járni tündérjelmezben, és egy Olaszországból érkezett, meleg kabbalista a lakótársa. Ez a csevej valószínűleg bármilyen más helyszínen és időpontban szürreálisnak tűnt volna, itt azonban a világ legtermészetesebb dolga volt, hogy megbeszéljük: alkalom adtán négyesben ellátogatunk egy tündebálba.

Az egész test erogén zóna

"A nemi szerveink környékén lévő csakráink nagyon önzőek'" - magyarázta Liora. "Csak kapni akarnak, de nehezen adnak. A megfelelően irányított szexuális energiáknak köszönhetően az egész testünk erogén zónává válhat, az egoista vágyat pedig felváltja a testedben áramló természetes harmónia. Észrevetted, hogy a latin neveken - pénisz és vagina - túl vagy obszcén vagy gyermeteg nevekkel illetjük őket? A társadalmunk a mai napig nem fogadta el a nemiség gondolatát. Az emberek nem büszkék arra, hogy csodálatos, érzéki, szexuális lények, inkább mindezt prűd vagy szabados klisék mögé rejtik. A gyakorlatok során ennek megfelelően nem az a fontos, hogy tökéletesen szikár jógitested van-e, sőt, az öltözéked sem lényeges szempont. A középpontban te magad állsz, és a cél, hogy megtanuld irányítani a szexuális energiákat."

Az "itt és most" hatalma

Ezt a bemutató estet egy hétvégi tanfolyam követi, majd hat további szinten sajátítható el a tantra tudománya, mely szerint a szex célja nem az orgazmus, hanem az adott pillanat tökéletes, maradéktalan kiélvezése és értékelése, ahogy egy zenei mű hallgatása közben sem csak a fináléra vagyunk kíváncsiak. Ám amíg a Káma Szútra konkrét pozíciókat és szextippeket ajánl, addig a tantra inkább a tudatunkban kezdődik, a jó szex pedig - ahogy Liora mondja - inkább egyfajta "kellemes mellékhatás". Bár számtalan szexuális szolgáltatást reklámoznak a tantrával, a valódi iskolák számára egyfajta misszió, hogy bebizonyítsák: ez az ösvény jóval több mint egyszerű testiség. Arra nevel, hogy képes legyél az "itt és most" hatalmába kerülni anélkül, hogy hüvelyi vagy vaginális orgazmusra, az elvárásaidra, a délutáni bevásárlókörútra, vagy épp David Beckhamre koncentrálnál szeretkezés közben.

Legyen szó szerelemről, barátságról vagy az önmagadhoz való viszonyodról, mélyülj el te is az emberi kapcsolatok rejtelmeiben az Élet Könyve című előadáson, melyet a L!FE Magazin kamerája is megörökít majd. További információ és regisztráció: www.kabbalahungary.net



Szexfüggő sztárok - Nézd meg videónkat!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=5xyxw0a8MhL0vs3Y


L!FE Magazin - Minden nap 18 órakor a LifeNetwork műsorán!


Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.