Bódi Margó receptjei: toroskáposzta

2011.01.28. 23:13

A toroskáposzta ízletes, kiadós fogás lehet egy-egy hideg téli napon. Bódi Margó most a bodagot ajánlja mellé, és azt is elárulja, hogyan készíti a kenyeret helyettesítő finomságot.

Toroskáposzta

Hozzávalók:

1 kg oldalas
2  kg savanyú káposzta
bors

1/4 kg zsír

Elkészítés:

Egy lábasba beleteszem a zsírt, a sót, majd felteszem az oldalast két dl vízzel a tűzre, és pirosra sütöm.

Leöblítem a káposztát, kicsavarom, ráteszem a húsra. Öntök alá kb fél dl vizet, megszórom borssal, sóval, összekeverem, lefedem és hagyom, hogy összesüljön. Néha megkavarom, hogy ne égjen oda.

Kenyérrel vagy bodaggal tálalom (lásd a következő oldalon).

Ízlés szerint tejföllel is fogyasztható.





Tippünk:
Még több recept a Recepttárban!


Előző
  • 1
  • 2
Következő
Címkék:
  • havi
  • heti
  • napi

hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ezt olvastad már?
10 / 0