gyengédség lélek párkapcsolat akarat szeretet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad.

Olvasd el, és hagyd magadban megérni. A népmesékben a szülők csak néhány pogácsával és egy-két gondolattal bocsátják útra gyermekeiket. Azokkal a gondolatokkal, melyekről tudják, hogy fontosak, és csakis az övé.

"Gyengéden simogatni csak erős kézzel lehet."


A kisállatok nemcsak azért bújnak az anyjukhoz, mert fáznak, hanem mert gyengék még. Erőt akarnak szívni magukba. Mondhatnám: biztonságot, de mi más adna biztonságot, mint az erő.

Egy jó anya olyan erős, mint egy atomerőmű. Férfi soha nem lehet olyan erős, mint egy igazi anya. Az, hogy a világ még áll, csakis a mérhetetlen női energiának köszönhető. Még egy Schwarzenegger is törékeny és összeroppan, ha nem töltekezett valaha az anyjából, de ez csak egy mellékgondolat.

A lényeg, hogy gyengéd csak az lehet, aki nagyon erős. Egy gyenge ember nem lehet gyengéd - csak gyenge.

Manapság azt hisszük, hogy az erős ember agresszív, erőszakos, fenyegető, izmaival és intellektusával kérkedő. Azt hisszük, erős az, aki szüntelen tett-éhségben él, törtet és mindenkit megelőz. Éppen a fordítottja az igaz.

Az igazi erő - lelki erőre gondolok - nemigen látható. Vitában az erős a csendesebb. Nem akar mindenáron győzni. Vitákban sem. Azt mondja, mint Jézus: "Te mondtad." Nem agresszív. Nem akar "balhét". Kicsit olyan, mint Piedone: nyugodt, szelíd, derűs és jóakaratú, de nem tanácsos megtámadni.

A hívők azt mondják, hogy az igazi erő: erőtlen. Mint a víz. Mindent legyőz, felold, elsodor, lágy és szeretsz benne úszni, mert simogatja a testedet.

Az erős emberek teli vannak gyengédséggel. Van miből gyengédnek lenni. Ahogy az igazi férfi nem a macsó, hanem akiben sok lágy, megértő, szelíd, sőt, néha még kifejezetten feminin vonás is van. A gyengédség hiánya az éretlenség jele. A nem igazi, nyers, szelídítetlen erő jele, mely még nem valódi.

Egy érintésből meg lehet érezni, hogy az vajon egy erős ember érintése-e, vagy csak egy gyenge emberé. Nagyon nehéz egy olyan emberrel élni, akiből hiányzik a gyengédség. Légy erős. Ne azért, hogy győzni, hanem hogy simogatni tudj!

Tippünk: Itt is barátkozhatsz Müller Péterrel!



Sztárok tippjei: így szabadulj meg szülés után a pluszkilóktól! Kattints a galériáért!


Tudj meg minden fontosat már a hírfolyamodból! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!



Heti útravaló Müller Pétertől - 14. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120319-heti-utravalo-muller-petertol-14-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 13. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120312-heti-utravalo-muller-petertol-13-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 12. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120305-heti-utravalo-muller-petertol-12-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 11. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120227-heti-utravalo-muller-petertol-11-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 10. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120220-heti-utrvalo-muller-petertol-10-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 9. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120213-heti-utravalo-muller-petertol-9-resz.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.