sztárszerzők párkapcsolat érzelem Müller Péter vágy szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad.

Olvasd el, és hagyd magadban megérni. A népmesékben a szülők csak néhány pogácsával és egy-két gondolattal bocsátják útra gyermekeiket. Azokkal a gondolatokkal, melyekről tudják, hogy fontosak, és csakis az övék.

"Nem tudsz olyan közel lenni hozzám, hogy ne hiányoznál szüntelenül."




Szóval, ha szerelmes vagyok, rád gondolok, mert hiányzol. Látlak, és hiányzol. Megfogom a kezed, és hiányzol. Átölellek, és hiányzol. Megcsókollak, és közben mégis hiányzol. Ölellek, az enyém vagy, s egy pillanatnyi gyönyör után, újra csak hiányzol.

Nem tudok úgy beléd bújni, hogy ne hiányozzál még. Nem tudlak olyan szorosan magamhoz húzni, hogy ne hiányozzál még. Vágyódom rád, s néha azzal áltatom magam, hogy mint egy madárkát elfogtalak, a markomba szorítalak, végre az enyém vagy, de közben azért ott lappang bennem az aggodalom: elszállsz.

Nem vagy az enyém! Soha! A magadé vagy.

A szerelem: örök vágyódás. Vágyódás a vágyra. Ha "csak" egyszerűen szeretlek, akkor a szó hétköznapi értelmében jó veled. Jó, hogy mellettem vagy, és ha elmész, nem hiányzol, mert tudom, hogy előbb-utóbb visszajössz, de ha "szerelmes" vagyok beléd, akkor nemcsak jó veled, de szenvedek is a hiányod miatt. Elérhetetlen vagy.

Hiába mohó ölelés, szeretkezés, csók, elfáradok és elalszom, de amikor felébredek, megint hiányzol. Az "enyém vagy" érzése csak egy átsuhanó pillanat élménye. Nem lehetsz az enyém, és én se a tiéd. Mindig sóvárgunk egymásra.

Ilyenkor sejtjük meg, hogy a szerelem egy transzcendens élmény. Eggyé tenni a kettőt - lehetetlen. Nem igazi szerelem az, amelyben nincsen szenvedés. Csak az tud nagyon boldog lenni, aki nagyon boldogtalan is tud lenni. A kettő együtt jár.

Még az a szerencse, hogy a fájdalomban is sok öröm van. Erről szólnak a legőszintébb szerelmes versek és az imák is. Mert az igazi istenszeretet leginkább a szerelemhez hasonlít: Énekek éneke.

Szeretnél szerelmes lenni? Én igen. Ez bennem a legértékesebb.

Tippünk: Itt is barátkozhatsz Müller Péterrel!


Tipp! Képek a pécsi gyilkosságról. Kattints a galériáért!


Heti útravaló Müller Pétertől - 29. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120709-heti-utravalo-muller-petertol-29-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 28. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120702-heti-utravalo-muller-petertol-28-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 27. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120625-heti-utravalo-muller-petertol-27-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 26. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120618-heti-utravalo-muller-petertol-26-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 25. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120611-heti-utravalo-muller-petertol-25-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 24. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120604-heti-utravalo-muller-petertol-24-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 23. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120525-heti-utravalo-muller-petertol-23-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 22. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120521-heti-utravalo-muller-petertol-22-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 21. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120514-heti-utravalo-muller-petertol-21-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 20. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120507-heti-utravalo-muller-petertol-20-resz.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.