sztárszerzők érzelem Müller Péter szeretet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad.  

Olvasd el, és hagyd magadban megérni. A népmesékben a szülők csak néhány pogácsával és egy-két gondolattal bocsátják útra gyermekeiket. Azokkal a gondolatokkal, melyekről tudják, hogy fontosak, és csakis az övék.

"Nem szerethetlek, ha magamat nem szeretem. Az 'együtt' boldogságát nem tudja megélni az, aki a sajátjáról lemond."



A jó viszonyt elsősorban önmagaddal kell kialakítanod. Mert kifelé csakis az sugárzik, ami benned van. Ha belül hideg vagy, kifelé sem adhatsz meleget. Lehetetlen. Minden férfi tudja, milyen reménytelen küzdelem egy frigid nőt ölelni.

A belső rövidzárlatot semmiféle körmönfont ügyességgel és tapintattal nem lehet megszüntetni. Szegény szeretné élvezni az ölelést - de képtelen rá. Szeretne szeretni - de nem tud. Nem fakad föl belőle. Csak a sóvárgás, a görcsös jó szándék van benne, a "jó lenne, ha..." - de nem megy. Nem megy! Mit lehet tenni? Kívülről sajnos keveset. Ez egy belső, önismereti kérdés.

Önmagával jóban lenni csak az képes, aki sejti, hogy két Énje van. Egy magasabb és egy alacsonyabb, egy belső Énje és az egója. A kettő között a jó kapcsolat a szülő-gyerek viszonyhoz hasonló. Igen, önmagadnak a gyereke is vagy! Nevelni kell magad, de szeretettel. Mert ha az egód nem szeretetben nő fel, dideregni fog egy életen át.

A tévesen értelmezett vallások - amelyek azt hirdették, hogy mindenkit szeress, kivéve önmagadat - sokat ártottak az embereknek. Mert ez nem így van! Az önfeláldozás és a jóság nem pótolja a szeretet!

Hiába élsz egy önfeláldozó, jó feleséggel, ha nem áraszt szeretetet, hidegben élsz. Ha egy áldozatos, mártíranya gyermeke vagy, tudod, hogy mindent megkaptál tőle, kivéve a lényeget - a szeretetet.

Főleg a nők szenvednek ettől a téveszmétől, akiket emberemlékezet óta arra neveltek, hogy csakis másokért éljenek. Mostanában tanulják meg, hogy szolgalélekkel nem lehet szeretetet adni. Még kéjt sem, mert egy férfinek - ha igazi - nemcsak teste, de érző lelke is van, és örömet nemcsak kapni, de adni is szeretne.

Színjátékkal csak azt lehet átverni, aki lelkileg érzéketlen. A "csak érted élek!" - nem elég. Magadért is élj! Ha ezt tudod, másképp ragyog a szemed. Sugárzik az arcodról, hogy magaddal harmóniában vagy-e, vagy sem.

Tudtad ezt?

Tippünk: Itt is barátkozhatsz Müller Péterrel!



Heti útravaló Müller Pétertől - 44. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20121019-heti-utravalo-muller-petertol-44-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 43. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20121015-muller-peter-heti-utravalo-43-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 42. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20121008-muller-peter-heti-utravalo-42-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 41. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20121001-muller-peter-heti-utravalo-41-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 40. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120924-muller-peter-heti-utravalo-40-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 39. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120906-muller-peter-heti-utravalo-39-resz.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.