házasság sztárszerzők lánykérés Müller Péter szeretet ima
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad.

Olvasd el, és hagyd magadban megérni. A népmesékben a szülők csak néhány pogácsával és egy-két gondolattal bocsátják útra gyermekeiket. Azokkal a gondolatokkal, melyekről tudják, hogy fontosak, és csakis az övék.

"Ha megkéred a kezemet, légy szíves, mindkettőt kérd meg!"

Van a lényének egy árnyéka. Mindannyiunknak van. Ezt nemigen szeretjük, magunkban sem, ezért van az, hogy csak fél kézzel tisztelgünk, és fél kézzel fogunk kezet. Rendszerint a jobbal. A cserkészek azonban a ballal. Azt mondják: a bal a szeretet keze, másrészt pedig a jobbal szalutálni lehet.

Ha belegondolsz, ez nem is olyan vicces. A hinduk "mudráknak" nevezik a különféle kéztartásokat, amelyeknek más-más szimbóluma van. A kéztartás egyrészt kifejezi a lelkiállapotunkat, másrészt visszahat a lelkünkre: azt érezzük, és éljük át, amit a mudra sugall. Próbáld ki.

A hinduk úgy köszönnek egymásnak, ahogy mi imádkozunk. Összeteszik a két kezüket a szívük fölött. Próbáld ki! Tedd össze a két kezed! Ne gondolj semmire, csak figyeld magadban, hosszan és nyugodtan a mozdulatlan helyzet hatását. Figyeld az ujjaidat, a két tenyeredet - és az érzéseidet. Segítek.

Az első, amit érzel, hogy egyensúlyban vagy. Önmagaddal egységben vagy. Lényed jobb- és baloldala, az agyad jobb- és balféltekéje végre békét kötött egymással: az érzések és gondolatok eggyé váltak benned. Átéled létezésed teljességét, lelked egységét. Ha vallásos vagy, azt is, hogy Isten lelke lakik benned. A két tenyered rövidre zárta benne az áramköröket, és szíved előtt történt a nagy eggyé válás. Ez a mozdulat befelé ható része.

Ha mások felé fordulsz és így köszöntesz valakit - anjali mudrával, ahogy a hinduk hívják -, az azt jelenti, hogy az én teljes lelkem köszönti a te teljes lelkedet, a bennem lakó Isten köszönti a benned lakó Istent. Egyszerre üdvözöllek és tisztellek - ahogy magamat is.

Az imádkozás, ez az örök mozdulat azt üzeni, hogy a magasabb világ csak az összeszedett lélekkel elmondott imát fogadja el.

Neked pedig azt üzenem: ha megkéred valakinek a kezét, mindkét kezeddel kérd meg mindkét kezét - ha igazán és mélyen szereted.

Forrás: AFP
Forrás: AFP
Kövesd az Akkor és most oldalt a Facebookon!


Érdekel a retró? A régi idők nagy filmjei, zenéi, sztárjai? Kövesd az Akkor és most oldalt és szemezgess a gyönyörű fotókból és képösszeállításokból.


IRÁNY A FACEBOOK ÉS AZ AKKOR ÉS MOST OLDAL!



Heti útravaló Müller Pétertől - 67. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20130329-muller-peter-heti-utravalo-67-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 66. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20130322-muller-peter-heti-utravalo-66-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 65. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20130317-muller-peter-heti-utravalo-65-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 64. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20130311-muller-peter-heti-utravalo-64-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 63. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20130304-muller-peter-heti-utravalo-63-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 62. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20130225-muller-peter-heti-utravalo-62-resz.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.