a nap cikke gyömbér sztárszerző joghurt méz sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Csak azért nem mondom, hogy a lusta lányok kedvenc desszertje következik, mert ilyen lányok valójában nincsenek is. Ezért inkább így fogalmaznék: időtakarékos desszert következik!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

500 ml natúr joghurt
4 kiskanál méz
1 mokkáskanál őrölt gyömbér
fél citrom reszelt héja
fél lime reszelt héja
erdei gyümölcs lekvár
1 bögre teljes kiőrlésű keksz

Elkészítési idő: 15 perc

Elkészítés:

A kekszet ledaráljuk vagy összetörjük, nem kell por állagúra, maradjon darabos. A joghurtot összekeverjük a mézzel, az őrölt gyömbérrel és a reszelt lime és citrom héjával. Mindegyik pohár aljába rétegezünk 1-1 evőkanálnyi kekszet, erre a rétegre rakunk 2-3 evőkanálnyi joghurtot, majd 1 evőkanál lekvárt. Ezután megint jön a keksz, a joghurt és végül a lekvár. A legutolsó réteg joghurt legyen, amire kevéske kekszet szórunk díszítésként.

Extra tippünk

Bármilyen kedvünkre való lekvárral kísérletezhetünk, akár rétegenként más-más ízűvel is. A pohárdesszertünk tetejét pirított mandulával is megszórhatjuk.
Fokhagymás paradicsomos pennehttp://www.life.hu/sztarszerzok/20140116-lazar-chef-sztarszakacs-a-fokhagymas-paradicsomos-penne-receptjet-mutatja-be.htmlMandulás pite - csodasüti liszt nélkül!http://www.life.hu/sztarszerzok/20140108-lazar-chef-sztarszakacs-a-mandulas-pite-receptjet-mutatja-be.htmlMindenkit lázba hoz a tortillaleveshttp://www.life.hu/sztarszerzok/20140108-lazar-chef-sztarszakacs-a-tortilla-leves-receptjet-mutatja-be.htmlTejszínes fokhagymakrémleveshttp://www.life.hu/sztarszerzok/20140102-lazar-chef-sztarszakacs-a-tejszines-fokhagymakrem-leves-receptjet-mutatja-be.htmlGyerekkorunk nagy kedvence: a császármorzsahttp://www.life.hu/sztarszerzok/20140102-lazar-chef-sztarszakacs-a-csaszarmorzsa-receptjet-mutatja-be.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.