A ropogós csirkecombok titka

Forrás: Lázár Chef -
ropogós pácolás sztárszerző csirkecomb fűszerezés sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Te is elgondolkodtál már azon, hogy miért csak másoknak sikerül igazán ropogósra a csirkecomb anélkül, hogy kiszáradna? Ez a recept feltárja a szakmai titkokat és fogásokat!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

12 darab csirke alsócomb
15 dkg vaj
50 dkg liszt
1 evőkanál barnacukor
2 evőkanál rizsecet
fél citrom leve
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál fűszerpaprika
1 késhegynyi Cayenne-bors
1 evőkanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só
1,5 liter olaj a sütéshez

Elkészítési idő: 20 perc

Elkészítés:

A fűszeres páclé elkészítéséhez egy kisebb lábasban, közepes lángon megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a barna cukrot, a zúzott fokhagymát, az őrölt fekete borsot, a rizsecetet vagy sima 10%-os ecetet és a Cayenne-borsot. Pár mozdulattal simára keverjük, majd zárható tetejű, nagyobb méretű (hogy a kisült combok kényelmesen elférjenek benne) műanyag edénybe öntjük – ebben fogjuk majd összerázni. A rázás lényege, hogy az ízes mártást minden oldaláról magába tudja szívni a frissen kisütött csirkecomb. A combokat sózzuk, meghempergetjük finomlisztben, majd forró, bő olajban ropogósra sütjük. Miután megsültek kivesszük, lecsöpögtetjük a felesleges olajtól, és belehelyezzük a zárható keverőtálba. Összerázzuk a mártással, majd forrón, BBQ szósszal kínáljuk.

Extra tippünk:

Nagyon könnyen elkészíthető, ropogós fogás. Lényege, hogy a ropogósra sütött combokat melegen fűszeres páclében forgatjuk meg, amitől a csirkecombok bundája igazán különleges, pikáns ízű lesz.
Bakonyi betyárleves - gombával dúsított élvezethttp://www.life.hu/sztarszerzok/20140122-lazar-chef-sztarszakacs-a-bakonyi-betyarleves-receptjet-mutatja-be.htmlJoghurtos pohárdesszerthttp://www.life.hu/sztarszerzok/20140116-lazar-chef-sztarszakacs-a-joghurtos-pohardesszert-receptjet-mutatja-be.htmlFokhagymás-paradicsomos pennehttp://www.life.hu/sztarszerzok/20140116-lazar-chef-sztarszakacs-a-fokhagymas-paradicsomos-penne-receptjet-mutatja-be.htmlMandulás pite - csodasüti liszt nélkül!http://www.life.hu/sztarszerzok/20140108-lazar-chef-sztarszakacs-a-mandulas-pite-receptjet-mutatja-be.htmlMindenkit lázba hoz a tortillaleveshttp://www.life.hu/sztarszerzok/20140108-lazar-chef-sztarszakacs-a-tortilla-leves-receptjet-mutatja-be.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.