blogbejegyzés percről percre blog Csonka András gerincsérv hátfájás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idefigyeljetek, emberek! Csonka András a Life.hu-n blogol.

18 óra 25 perc

Mint általában, ha színházban vagyok. Az öltözőben molyolok, és szépen, komótosan elkezdek átöltözni a jelmezembe. Ezen szándékom most azzal van megterhelve, hogy Hajdú Steve rávesz, próbáljuk ki a telefonjának azon applikációját, ami az adott cselekvést többszörösére gyorsítva veszi fel. Na jó, ez még belefér az időbe, vegyük fel, ahogy átöltözöm. Gyorsítva. Épp a pulóverem van soron, ám amikor áthúzom a nyakamon, és lerakom a székre, hirtelen egy ismerős, de már régen érzett fájdalom hasít a hátamba. Szinte fel sem fogom, gondolván, csak egy pillanatnyi rossz érzés az egész, és végigcsinálom a kis akciót, amit most meg is nézhettek extra gyors formájában. Ám a fájdalom marad, és az előadás ideje alatt próbálom kiverni a fejemből a gondolatot, hogy ez most az, amitől félek...

22 óra 50 perc

Már otthon. Azonnal nekikezdek néhány jól ismert és anno alkalmazott gyógytornagyakorlatnak. Érzem, hogy ez nem hoz megkönnyebbülést. Szokásomtól eltérően hamar lefekszem, remélve, hogy reggelre már csak rossz emlék az egész.

3 óra 20 perc

Fáj. Alig bírok átfordulni egyik oldalamról a másikra. Atyaúristen!!! Lepereg előttem az életem. 2009-ben, amikor elkezdődött a porckorongsérvem, és a az év elején a lépcsőre alig bírtam felllépni, azt gondoltam, vége mindennek, de legfőképpen a karrieremnek. Hiszen a szerepeim többsége táncos-énekes feladat, és ez így nem fog menni. Őrült pánikban mindenféle módszert kipróbáltam, ami még jobban padlóra küldött. Akkor vettem egy mély levegőt, és csak az akupunktúrára, az úszásra, a gyógytornára és gyógymasszázsra koncentráltam. Természetesen dr. Ormos Gábor főorvos úr irányítása mellett. A porckorongsév nem múlik el, de lehet tünetmentes. Az enyém 5 éve az. Lehet, hogy most kiújult? Lehet, hogy elölről kezdődik minden? Lehet, hogy most lesz vége mindennek? Gondolhatjátok, hogy ezen kattogva talán 3 órát ha aludtam az éjjel. Alig vártam, hogy reggel legyen, és riaszthassam Ormos doktort.

10 óra 05 perc

Épp ma reggelre tettem egy ígéretet Balogh Gábor világbajnok öttusázónak, aki az én volt iskolámban, a Petőfi Gimnáziumban indítja útjára idén az országos diáksportnapot, hogy lefutok 2 km-t a diákokkal. Most épp, hogy odacsoszogtam, nem akartam cserbenhagyni őt, de felmentést kértem a futás alól. Ebben mondjuk nem változtam az évtizedek alatt. :-)

12 óra 20 perc

Szerencsére Ormos főorvos éppen rendel, kocsiba vágom magam, és máris indulok hozzá. Mint ős hipochonder, elképzelhetetlen számomra, hogy egy kínzó tünettel várakozzak, lehetőleg azonnal és aznap megoldást kell találnom. Ő már hegyezi az injekciós tűt, mivel jeleztem, hogy aznap 2 fellépésem is lesz, amiket már nem tudok lemondani. Leizzadok, mi lesz, ha közli, hogy ez megint a porckorong-mizéria? Szerencsére nyugodt és jó kedélyű, ebből arra következtetek, hogy még életben maradok :-) 2 szteroidos injekció a megoldás és háromféle különböző gyógyszer. És pár nap múlva kontroll. Megnyugodtam, bár a fájdalom még marad. Megesküszöm magamnak, hogy az utóbbi időben elhanyagolt gyógytornát azonnal folytatom. Ha az ember jól van, hajlamos ezt bejezni, de itt a bizonyíték, hogy nem lehet.

14 óra 40 perc

A szomszédos fitneszteremben, ahova rendszeresen járok, van olyan speciális bokabilincs, amivel az ember fel tudja akasztani magát egy kicsit lógni, ami porckorongproblémáknál elképesztően nagy segítség és hatékény megoldás. Úgyhogy denevéreset játszom néhány percig :-)

Forrás: Csonka András

20 óra 15 perc

A soroksári fellépés már mögöttem, és most Nagykőrösön tombol a buli. Szegények, ha tudnák, mekkora kripli vagyok most, és hogy egy sérvkötő is van rajtam a biztonság kedvéért. Lehet, hogy nem pattogok annyit, mint szoktam, de szerencsére nincs is annyi hely erre... :-)

Forrás: Csonka András

Úgy tűnik, most szó szerint happy end a sztori vége, pár nappal később újra magamra ölthettem a gyertyatartójelmezt a Szépség és a szörnyetegben és nem rozsdás ócskavasat kellett játszanom :-)Szép az élet! Ja, és ma is gyógytornáztam. Úttörőbecsszó :-)))

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.