Csonka András: Anyu, ugye hallasz? Ez nem az a világ, amit itthagytál

szilveszter Csonka András Újév
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ez Csonka András blogja a Life.hu-n.

Szia, Anyu!

Amikor ezeket a sorokat írom, még 2016 van, de tartok tőle, hogy 2017-ben sem fogunk másképp ébredni, mint ahogy idén lefeküdtünk. Szerencsére, ezen a szilveszteren sem kell az internetet böngésznem, hogy milyen „míves” óévbúcsúztató partihoz csatlakozzak, mert dolgozni fogok, ami ezerszer nagyobb öröm nekem ilyenkor, mint esetleg magamra erőltetni azt a jókedvet, ami egyáltalán nem biztos, hogy pont december 31-én osztályrészem lenne.

Csonka András: Szerencsére, ezen a szilveszteren sem kell az internetet böngésznem, hogy milyen „„míves” óévbúcsúztató partihoz csatlakozzak, mert dolgozni fogok Forrás: Instagram/Csonka András

Imádom ilyenkor én pörgetni a hangulatot, ahogy remélem idén Szilvásváradon is így lesz. Házibuli nagy nyilvánosság előtt. Eszembe jutnak kamaszkorom elcseszett próbálkozásai, amikor egy haverommal egy lakótelepi buliba csöppentünk, még ma sem tudom, hogyan, és éjfélkor vadidegen emberek tucatjait kellett végigcsókolnom, majd rohannom a házak közt, ahol mindenféle csillagszórókat és petárdákat dobáltak ki az ablakon. Hatásában olyan volt, mintha az életemért futnék a frontvonalon.

Na, az uniós csatlakozás alkalmára rendezett gigantikus, élő tévéközvetítés a budapesti utcákról mindent visz. A holland kamionon léptem fel, mert az aranyos ding-dong ugyebár egy holland dal. Azt az érzést, amikor az élő adásban a dal közben megakadt a cd, ugye nem kell lefestenem? Erre mondhatjuk, hogy rémálom.

Házibuli nagy nyilvánosság előtt Forrás: Instagram/Csonka András

Azért az elég iszonyú, hogy idén már minden valamirevaló szilveszteri utcabált, tömegrendezvényt szinte tankokkal vesznek majd körül, őrületes biztonsági intézkedések között kell majd felszabadultan, jókedvűen várni 2017-et. Ez már nem az a világ, Anyu, amit te 10 évvel ezelőtt itthagytál, és hidd el ezen lassan egyre kevesebb szeretnivaló van már. Persze itt elsősorban magunkra, emberekre gondolok, és arra, hogy mi mivé tesszük ezt az egészet. Ahelyett, hogy egymásba kapaszkodnánk, egyre mélyebb árkok partjáról kiabálunk át a másik oldalra. Azért persze ilyenkor mégiscsak legyünk optimisták, hátha, mégis...

Csak annyit szeretnék még mondani idén, hogy.....

Csonka András (@csonkabrandy) által közzétett videó,

Szóval a BUÉK jókívánságot legalább egyszer jól rágjuk át, vegyük komolyan, és tegyünk már érte valamit!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.