a nap cikke leves fehérbor csirkecomb ragu Kovács Lázár curry
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n. Ma egy különlegesen finom csirkeraguleves receptjét ismerhetitek meg.

A hidegre forduló időben egyre fontosabb, hogy curryvel készült ételt fogyasszunk, ugyanis ez a fűszer felmelegíti a testünket, ami a lélekre is visszahat: kimelegedve hamarosan jókedvre derülünk.

Hozzávalók 4 személyre:

3 darab bőr és csont nélkül csirke alsócomb
1 dl száraz fehérbor
2 dl tejszín
5 dl víz
1 teáskanál barna cukor
3 evőkanál olívaolaj
fél citrom reszelt héja
2 darab tisztított burgonya
1 darab zöldpaprika - nem csípős
1 szál póréhagyma, zölddel együtt
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 csomag petrezselyem
1 teáskanál curry
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só

Forrás: Lázár Chef
Forrás: Lázár Chef

Így készítsd el:
Az olívaolajon megpirítjuk a finomra vágott póréhagymát, hozzáadjuk a kockákra vágott csirke alsócombot és a tisztított burgonyát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a barna cukrot és a zúzott fokhagymát, majd felöntjük száraz fehérborral, megszórjuk curryvel, és fedő alatt 10 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a kockákra vágott zöldpaprikát, a tejszínt, vizet, reszelt citromhéjat, és ismét felforraljuk. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 20 perc

Extra tippünk

A leveshez fehér kenyér helyett fogyasszunk inkább rozsos, vagy teljes kiőrlésű lisztből sütött kenyeret.


Lázár Chef hátborzongató receptjehttp://www.life.hu/sztarszerzok/20131031-lazar-chef-bemutat-egy-halloweeni-etelspecialitasta-majkremsikoporsot-es-sirhelyet.htmlLázár Chef: Az oroszok már a spájzban vannakhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20131026-lazar-chef-a-lifehu-sztarszerzoje-bemutatja-az-orosz-konyha-specialitasait.htmlLázár Chef kedvenc receptjei a Life.hu-nhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20131025-kovacssiklosi-lazar-a-lifehu-sztarszerzojekent-recepteket-es-tippeket-ad-hetvegenkent.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.