Lázár Chef finomított bolognai tésztája

gomba hús olívaolaj sztárszerző fehérbor tészta bolognai spagetti Kovács Lázár sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n. 

Ha egyszerre több embert szeretnél jóllakatni úgy, hogy lelkesen nyalogassák az egytálétel után mind a tíz ujjukat, akkor főzz bolognai tésztát, amely elég könnyű étel ahhoz, hogy a lányok is szeressék, de húsos, ezért a pasik is jóllaknak vele.

Lázár Chef: Bolognai tészta Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

250 g spagettitészta
25 dkg darált marhahús
25 dkg darált sertéshús
2 szelet húsos szalonna
fél dl száraz fehér bor
1 dl csirkealaplé
1 evőkanál olívaolaj
1 paradicsomkonzerv
120 g paradicsomszósz
1 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
25 dkg gomba
1 darab sárgarépa
1 darab zeller
1 kiskanál bazsalikom
1 kiskanál oregánó
1 mokkáskanál bors
2 mokkáskanál só a szósz ízesítéséhez
2 dkg só a tészta főzővizébe
reszelt sajt, ízlés szerinti fajta és mennyiség

Elkészítés:

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, megpirítjuk benne a kockákra vágott húsos szalonnát, a finomra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, majd félretesszük. Egy másik serpenyőben lepirítjuk a darált marha- és sertéshúst, majd hozzáadjuk a szalonnás, hagymás keveréket, a paradicsomszószt, a paradicsomkonzervet, a felszeletelt répát, zellert, gombát, a bort, a csirkealaplevet, a bazsalikomot, az oregánót, a sót és a borsot. Fedő alatt, kis lángon, néha megkevergetve 1 órán át főzzük. A bolognai szószt a tésztára kanalazzuk, és még melegen, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 75 perc


Extra tippünk:

A tésztát olajos, sós vízben főzzük ki!

Lázár Chef: Mennyei sütőtökös lasagnehttp://www.life.hu/sztarszerzok/20131129-lazar-chef-sztarszakacs-mennyei-sutotokos-lasagne-receptjet-ismertetjuk.htmlLázár Chef: Hogyan dobjuk fel a paradicsomlevest?http://www.life.hu/sztarszerzok/20131122-lazar-chef-sztarszakacs-a-paradicsomleves-elkeszitesehez-ad-tippeket-es-kulonleges-receptet.htmlLázár Chef modern sült oldalasahttp://www.life.hu/sztarszerzok/20131108-lazar-chef-bemutatja-hogyan-lehet-modernizalni-a-sult-oldalas-receptjet.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.