Gombás sertéstokány spagettivel

Forrás: Lázár Chef -
gomba sertéstokány sztárszerző spagetti sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

A spagettit ezúttal magyaros, sertéshúsból készülő fogással párosítjuk - a végeredmény egy felséges tokány!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4-6 személyre:

1 kg bőrös sertéskaraj
fél dl víz vagy száraz fehérbor
1 teáskanál bors a karaj bedörzsöléséhez
2 teáskanál só a karaj bedörzsöléséhez
1 evőkanál sertészsír
1 doboz paradicsomkonzerv (40 dkg)
fél dl víz vagy alaplé
6-10 darab csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 csomag petrezselyemzöld
1 mokkáskanál őrölt köménymag
1 teáskanál fűszerpaprika
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál s
50 dkg spagetti
enyhén sós víz a spagetti kifőzéséhez

Elkészítési idő: 80 perc

Elkészítés:

A bőrős sertéskarajt sütés előtt megformázzuk úgy, hogy a zsírosabb, leeső részeket levágjuk a karaj felszínéről és mindkét oldaláról, miközben a bőrös részt egy az egyben rajtahagyjuk. Bedörzsöljük sóval, borssal, a leeső húsrészeket pedig csíkokra vágjuk. Az egész karajt sütőben, vízzel vagy fehérborral megöntözve, letakarva, 160 fokon, 70 percig sütjük. Közben a felcsíkozott húst a sertészsíron megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymával, majd megszórjuk zúzott fokhagymával, őrölt fűszerpaprikával és őrölt köménymaggal. Ezután felöntjük kevés vízzel vagy alaplével, majd fedő alatt puhára pároljuk a húst. Miután megpuhult, hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát és a paradicsomkonzervet. Sózzuk, borsozzuk. Alaposan összeforraljuk a ragut, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, majd félretesszük. A spagettit enyhén sós vízben megfőzzük, a kisült sertéskarajt pedig bőrrel együtt felszeleteljük. Tálalásnál a tésztát rakjuk a tányér aljára, erre tesszük rá a felszeletelt bőrös karajt, majd mindkettőt leöntjük a pikáns gombás-húsos tokánnyal.

Extra tippünk:

Az elkészült gombás tokányt és a kifőtt spagettit 3 egész, felütött tojással jénai tálba téve megsüthetjük, így kicsit tovább tart az elkészítése, de még finomabb lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.