Lázár Chef receptjei chilis bab sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Egy igazán macsós ételt készítünk ma - ez lehet az engesztelés a tegnapi marcipánszíves cukorhegyekért!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg darált marhahús
2 evőkanál libazsír
fél dl víz
2 doboz vörösbabkonzerv (40 dkg)
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv (40 dkg)
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál vágott koriander
2 kis szelet chilipaprika
1 teáskanál fűszerpaprika
1 csokor petrezselyemzöld
1 teáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só

Elkészítési idő: 15 perc

Elkészítés:

A vöröshagymát vékony cikkekre vágjuk, megfuttatjuk a libazsíron, majd felöntjük a vízzel. Amikor a víz nagy része elpárolgott, hozzáadjuk a darált marhahúst. Alaposan lepirítjuk, majd jöhet bele a só, az őrölt fekete bors, a zúzott fokhagyma, a chilipaprika, a fűszerpaprika és a koriander. Erős lángon pár percig forraljuk, majd hozzáadjuk a paradicsom- és a vörösbabkonzervet. Még egyszer felforraljuk. Megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel, és friss kenyérrel tálaljuk.

Extra tippünk:

Aki több hússal szeretné elkészíteni, az bátran adjon hozzá még virsli- vagy kolbászkarikákat.
Gombás sertéstokány spagettivelhttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140208-lazar-chef-sztarszakacs-a-gombas-sertestokany-spagettivel-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár ChefOrigoGabonás-avokádós saláta vörösáfonyávalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140207-lazar-chef-sztarszakacs-a-quinoa-salata-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár ChefOrigoÉdesburgonyás morzsasütihttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140201-lazar-chef-sztarszakacs-az-edesburgonyas-morzsa-suti-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár ChefOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.