Lázár Chef receptjei eperlekvár sztárszerző tejberizs sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Tejberizs és tejbegríz: komoly riválisok. Talán egy fokkal többen kedvelik a tejbegrízt, de annak az elkészítése sok bonyodalommal jár, különösen, ha a gríznek csomósodni támad kedve... A tejberizst viszont nem lehet elrontani - ha így készíted el!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

1 bögre rizs
fél bögre tej
1 dl tejszín
1 bögre víz
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál kristálycukor
1 kis darabka citromhéj
1 mokkáskanál só
4 evőkanál eperlekvár

Elkészítési idő: 30 perc

Elkészítés:

A rizst alaposan átmossuk, majd vízben, alacsony lángon feltesszük főni. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a sót, majd fedővel lefedve, körülbelül 15 perc alatt félpuhára főzzük. Ezután hozzáadjuk a kristálycukrot, a tejet és a citromhéjat. Folyamatos kevergetés mellett puhára főzzük, majd a kemény habbá vert tejszínt is hozzákeverjük. Alaposan összedolgozzuk, poharakba vagy tálakba töltjük, és eperlekvárral tálaljuk.

Extra tippünk:

A tejberizs főzésekor adhatunk hozzá reszelt kókuszt is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.