Lázár Chef receptjei pite szilva sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Klasszikus, látványos és könnyű elkészíteni - ezzel a finomsággal kényeztesd a családodat!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

szilva, ízlés szerinti mennyiségben
2 egész tojás
25 dkg cukor
25 dkg liszt
1,5 dl tejföl
10 dkg vaj
0,5 csomag sütőpor
vaj és zsemlemorzsa a forma kikenéséhez
10 dkg porcukor a szóráshoz

Elkészítési idő: 45 perc

Elkészítés:

A hozzávalókat: a lisztet, a cukrot, a tojást, a vajat, a tejfölt és a sütőport összekeverjük, kivajazott, zsemlemorzsás tepsibe öntjük, majd tetejére félbevágott, kimagozott szilvát szórunk. 180 fokos sütőben, körülbelül 30 percig sütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Extra tipp:

A pite elkészítéséhez más gyümölcsöket is használhatunk, így például meggyet, szőlőt, szedret - frisset, fagyasztottat vagy befőttet.
Hangulatos olasz este a nappalidban: mini pizzakarikákhttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140307-lazar-chef-sztarszakacs-a-mini-pizzakarikak-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár ChefOrigoNincs csomó, nincs bonyodalom - készíts tejberizst eperlekvárral!http://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140228-lazar-chef-sztarszakacs-a-tejberizs-eperlekvarral-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár ChefOrigoMennyei egytálétel: Cézár-saláta kuszkusszal és parmezánnalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140315-lazar-chef-sztarszakacs-a-cezarsalata-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár ChefOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.