Lázár Chef receptjei tojás húsvét 2014 olajos hal sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Ugye már ti is nagyon várjátok a húsvétot, amikor a legfinomabb tojásételeket ehetjük naphosszat? Íme, egy izgalmas kombináció tojással és hallal.

Hozzávalók 4 személyre:

1 doboz olajoshal-konzerv (+1 evőkanál halolaj)
8 darab főtt tojás + 1 darab főtt tojás a díszítéshez
2 dl tejföl
4 evőkanál majonéz
1 csomag salátamix
fél citrom reszelt héja és leve
1 csomag snidling
1 mokkáskanál őrölt fekete bors

Forrás: Lázár Chef



Elkészítési idő: 20 perc

Elkészítés:

Elkészítjük az öntetet: a tejfölt összekeverjük a majonézzel, a citrom levével és reszelt héjával, az apróra vágott snidlinggel, az őrölt fekete borssal és a halkonzervben található halolajjal. A főtt tojásokat cikkekre vágjuk, majd a salátalevelekkel együtt a tányér közepére halmozzuk. Leöntjük az elkészített öntettel, majd a tetejére helyezzük a haldarabokat. Reszelt tojással megszórva, pirítóssal tálaljuk.

Extra tipp:

A szardínia vagy a tőkehal a legfinomabb, de akár kagylóval vagy tőkehalmájjal is elkészíthetjük. Figyelem: paradicsomos szószban eltett hallal viszont nem finom!
Ízekben gazdag élvezet: készítsünk sonkás-uborkás sertéstokányt!http://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140321-lazar-chef-sztarszakacs-a-sonkas-uborkas-sertestokany-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár ChefOrigoGyümölcsös finomság a vasárnapi ebédhez: szilvás pitehttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140321-lazar-chef-sztarszakacs-a-szilvas-pite-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár ChefOrigoMennyei egytálétel: Cézár-saláta kuszkusszal és parmezánnalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140315-lazar-chef-sztarszakacs-a-cezarsalata-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár ChefOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.