Így édes az élet: mazsolás kuszkusz eperrel és csokoládéval

Forrás: Lázár Chef -
kuszkusz Lázár Chef receptjei csokoládé eper Mazsola sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Hozzávalók 4-6 személyre:

25 dkg kuszkusz
10 dkg étcsokoládé
fél dl rum
4 dl tej
2 dl hideg tejszín
10 dkg kristálycukor
2 evőkanál kókuszreszelék
1 evőkanál vaníliás cukor
5 dkg nagyszemű mazsola
10 dkg eper
1 citrom reszelt héja
1 csipet só

Forrás: Lázár Chef

Elkészítési idő: 25 perc

Elkészítés:

A tejet a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, a kókuszreszelékkel és a sóval felforraljuk. Hozzáadjuk a kuszkuszt, párszor átkeverjük, félretesszük és körülbelül 10 percig állni hagyjuk, majd kihűtjük. Közben az epreket megtisztítjuk és negyedekbe vágjuk. A nagyszemű mazsolát rumba áztatjuk, a csokoládét nagyobb darabokra tördeljük. A kihűlt kókuszos kuszkuszt összekeverjük a kemény habbá vert tejszínhabbal és kisebb poharakba vagy tálkákba töltjük. A tetejét megszórjuk a rumba áztatott, lecsöpögtetett mazsolával, a csokoládédarabokkal és a megtisztított eperrel. Jól lehűtve tálaljuk.

Extra tipp:

Használhatunk különféle ízesítésű csokoládékat is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.