Üde tavaszi salátát készítünk kecskesajttal

Forrás: Lázár Chef -
olívaolaj kecskesajt Lázár Chef receptjei rukkola sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Azt nem állítjuk, hogy ez egy tipikus randiétel lenne, mert tele van fokhagymával, viszont formába lendülhetsz tőle, mert valóságos vitaminbomba ez a fogás!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

15 dkg lágy kecskesajt
1 gerezd fokhagyma
35 dkg rukkola
4 szelet barna kenyér

a salátaöntethez:

1 evőkanál mustár
1 evőkanál méz
1 dl olívaolaj
fél citrom leve

Elkészítési idő: 15 perc

Elkészítés:

A barna kenyérszelet egyik oldalát bedörzsöljük a megtisztított fokhagymával. A kecskesajtot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd ráhelyezzük a fokhagymás barna kenyérre. A rukkolát alaposan megmossuk, majd lecsöpögtetjük. A salátaöntethez a mustárt, a citromlevelet, a mézet és az olívaolajat egy nagyobb pohárban összekeverjük, majd a salátával összekeverve vagy külön tálaljuk. Tálaláskor a saláta tetejére helyezzük a kecskesajtos toastot.

Extra tipp

Ha szeretitek a pálpusztai sajtot, azzal nem csak finomabb, de olcsóbb is ez a saláta. A lényeg a pirított kenyér és a sok fokhagyma! Ja, és a legjobb hozzá egy hideg rosé...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.