Laktató fogás a nagyi konyhájából: fokhagymás sertéskaraj pirított galuskával

Forrás: Lázár Chef -
fokhagyma Lázár Chef receptjei sült sertéshús gasztro sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Hozzávalók 4 személyre:

a húshoz:

8 darab ujjnyi vastag, csontos sertéskaraj
10 dkg császárhús
1 fej vöröshagyma
4 gerezd zúzott fokhagyma
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
2 teáskanál só
olaj a sütéshez

a pirított galuskához:

12 evőkanál liszt
2 egész tojás
fél dl víz a galuska tésztájához

Forrás: Lázár Chef

Elkészítési idő: 50 perc

Elkészítés:

A sertéskaraj mindkét oldalát bedörzsöljük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majd egy felforrósított serpenyőben mindkét oldaláról szép pirosra sütjük. Ezután a serpenyőből kivesszük a hússzeleteket, és tálalásig melegen tartjuk azokat. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a kockákra vágott császárhúst és a kockákra vágott vöröshagymát. A galuskának egy nagyobb fazékban felteszünk sós vizet forrni. Összekeverjük a lisztet, a tojásokat és a kevés vizet, galuskatésztát készítünk belőle, majd a vágódeszkán hosszú, vastag csíkot húzunk belőle és a kés fokával a forró vízbe szaggatjuk. Miután a galuskák feljöttek a víz tetejére és megduzzadtak, leszűrjük. A galuskákat összekeverjük a felhevített, megpirított császárhúsos hagymával, majd még 2-3 percig pirítjuk, végezetül a megsült karajszeletekkel tálaljuk.

Extra tippünk:

Köretként pirított galuska helyett tojásos galuskával is kínálhatjuk, ebben az esetben a piruló galuskákhoz adjunk 3 darab felvert egész tojást is, majd a tojásokkal együtt pirítsuk pár percig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.