Egy kicsit megbolondítjuk a klasszikust: kolbászhússal töltött káposzta

2014.05.25. 14:00

Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

A töltött káposztát ezúttal hús helyett kolbásszal készítjük el.

Hozzávalók 4-6 személyre:

40 dkg sütnivaló kolbász
10 dkg császárszalonna
10 dkg füstölt kolbász
8 darab savanyúkáposzta-levél
40 dkg apró káposzta
2 evőkanál liszt
1,5 dl tejföl
3 dl víz
1 fej vöröshagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál fűszerpaprika
4 szem egész bors

Elkészítési idő: 70 perc

Forrás: Lázás Chef


Elkészítés:

A sütnivaló kolbászt a bőréből kinyomkodjuk, majd megtöltjük vele a káposztaleveleket. A káposztalevelek két végét felhajtjuk, majd a levelet feltekerjük. Az apró káposztát, ha túl sós vagy savanyú, kiöblítjük. Nagyobb méretű lábasban kipirítjuk a császárszalonnát, majd hozzáadjuk a félbevágott, majd hosszában felszeletelt vöröshagymát, és rövid pirítás után hozzáadjuk az apró káposztát is. Megszórjuk fűszerpaprikával, és a betöltött káposztákat szorosan egymás mellé helyezzük az apró káposzta tetején. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a borsot, a zúzott fokhagymát, és fedő alatt 50 percig, kis lángon pároljuk. Ezután a töltelékeket kivesszük, és tejföllel elkevert liszttel behabarjuk. Kiforraljuk, majd kipirított füstölt kolbászkarikákkal és tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Extra tipp:
A savanyú káposztát helyettesíthetjük forrázott fejeskáposzta-, vagy éppen kelkáposzta-levelekkel is.

 

káposztagasztrokolbászsztárszakácsLázár Chef receptjei