Lázár Chef receptjei majoranna burgonyafőzelék sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg újburgonya
4 evőkanál liszt
2 dl tejföl
5 dkg vaj
2 l víz
1 evőkanál újhagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 darab babérlevél
1 teáskanál majoránna
2 teáskanál só
snidling és tejföl a tálaláshoz

Elkészítési idő: 30 perc

Forrás: Lázás Chef

Elkészítés:

Közepes méretű lábasban a sós vizet felforraljuk, közben az újhagymát a zölddel együtt finomra vágjuk, majd a vízhez adjuk. Közepes lángon 5 percig, majd a tisztított, karikákra vágott újburgonya hozzáadása után még 10 percig főzzük, közben majoránnával és babérlevéllel fűszerezzük. Nagyobb méretű pohárban villával összekeverjük a zúzott fokhagymát, a tejfölt és a lisztet. A megpuhult burgonyával behabarjuk úgy, hogy először a fokhagymás-tejfölös-lisztes egyveleget kis mennyiségű, forró főzővízzel keverjük el, majd ezt a tejfölös habarást hozzáadjuk a főzelékhez. Alaposan elkeverjük, majd megvárjuk, amíg ismét felforr, ekkor hozzáadjuk a vajat és még egyszer megkeverjük. Forrón, tejföllel és apróra vágott snidlinggel tálaljuk.

Extra tipp

Aki nem akar lisztet használni, az habarás helyett a főzeléket sűrítheti 15 dkg mascarponéval is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.