Véres, közepesen átsütött vagy sült legyen? Eláruljuk a tökéletes steak titkát!

Forrás: Lázár Chef -
Lázár Chef receptjei steak sütési fokozatok sztárszakács steak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Rendelni már nagyon szexin tudjuk, és többnyire azt is eldöntöttük, mennyire szeretjük átsütve - most viszont megtanuljuk tökéletesen elkészíteni a steaket!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg hátszínszelet, fejenként
0,5 dl konyak
10 dkg vaj
2 dl tejszín
3 evőkanál szőlőmagolaj
2 evőkanál mustár
1 kis fej vöröshagyma
1 csomag petrezselyem
2 teáskanál durvára tört bors (zöldbors)
1 evőkanál só

Elkészítési idő: 30 perc

Elkészítés:

A hátszín mindkét oldalát bedörzsöljük sóval és törött borssal, majd szőlőmagolajjal kikent serpenyőben, hirtelen, mindkét oldalát pirosra sütjük. Ezután sütőrácsra helyezzük, és 155 fokos sütőben 8 percig sütjük. A serpenyőben visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a mustárt, és még 3 percig tovább pirítjuk. Felöntjük a konyakkal, hozzáadjuk a vajat, majd kiforraljuk. Ezután hozzáadjuk a tejszínt és a finomra vágott petrezselymet is, elkeverjük, és még egyszer felforraljuk. Tálalásnál a mártást a tányér aljára öntjük, és ráhelyezzük a megsült steaket. Sült burgonyával, párolt zöldspárgával vagy zöldségekkel tálaljuk.

Extra tipp:

A sütési idő kb. 2 ujjnyi vastag marhahátszín-szeletre vonatkozik - így az elősütés után, 155 fokos sütőbe téve 5 perc alatt közepesen lesz véres a közepe, 8 perc alatt kevésbé véres, inkább rózsaszínes lesz, 11 perc alatt pedig szaftos, de már átsült lesz. Fontos még, hogy a sütőből kivéve még legalább 5 percig állni hagyjuk.
Készítsd el a kerti parti sztárját - grillezett sajt salátávalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140701-lazar-chef-a-grillezett-sajt-salataval-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.Lázár ChefOrigoPikáns élvezet: narancslében érlelt oldalashttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140619-lazar-chef-a-narancsleben-erlelt-oldalas-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár ChefOrigoHúsmentes finomság: zöld tarhonya füstölt sajttalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140520-lazar-chef-sztarszakacs-a-zold-tarhonya-fustolt-sajttal-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár Chef--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.