Így készül a házi málnaszörp

2014.07.25. 22:52

Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Ha egyszerre túl sok málna termett, és már nem tudod tárolni, esetleg aggódsz, hogy megromlik, készíts belőle álomfinom házi málnaszörpöt!

Hozzávalók:

1 kg málna
1 kg kristálycukor
a hígításhoz:
víz vagy szóda

Forrás: Lázár Chef

Elkészítés:

A már nem túl szép málnákat összegyűjtjük, majd hozzáadjuk a kristálycukrot. Alaposan összekeverjük, majd 1 napig állni hagyjuk. Ezután átpasszírozzuk egy sűrű szitán, és üvegekbe töltjük. 1:8 arányban vízzel vagy szódával hígítjuk. Lehűtve fogyasztjuk.

Extra tipp
A gyümölcsöket fagyasszuk le, majd használjuk jégkocka helyett.

 

sztárszakácsLázár Chef receptjeisaját kezűlegmálnaszörp