Lázár Chef: Mexikói mártogatós ételek - így készül a házi lepény!

Forrás: Lázár Chef -
Lázár Chef receptjei Mexikó sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Két finom krémet és a hozzávaló lepény elkészítését mutatom ma meg.

Avokádókrém 4 személyre:

2 darab nagyobb, érett avokádó
10 dkg apróra vágott koktélparadicsom
1 darab aprított chili paprika
1 csomag apróra vágott koriander
fél lime leve
só, törött bors

Az avokádót megpucoljuk, felaprítjuk, és egy villával összenyomkodjuk. Hozzáadjuk a többi, előkészített hozzávalót: a koktélparadicsomot, a chili paprikát, a koriandert, és a lime levét, sózzuk, borsozzuk, majd jól elkeverjük. Ezt a krémet azzal szoktak elrontani, hogy fokhagymát is tesznek bele, attól ugyanis keserű lesz!

Forrás: Lázár Chef

Babpüré 4 személyre:

1 doboz vörös bab konzerv
fél fej felaprított lilahagyma
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 kiskanál olívaolaj
só, törött bors

A vörös babot, a felaprított fokhagymát, lilahagymát és olívaolajat összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd leturmixoljuk.

Lepény a kencékhez:

400 g finom liszt
100 g búzadara
3 dl langyos víz
1 zacskó porélesztő (500 g liszthez)
1 púpozott kiskanál cukor
1 púpozott kiskanál só

A lisztet, a búzadarát és az élesztőt összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot és a sót is, végül hozzáöntjük a langyos vízet, és jól elverjük. 15-20 percig meleg helyen pihentetjük. Ezután kis gombócokat formázunk belőle, és kinyújtjuk. Tepsire vagy pizza sütő lapra helyezve, a sütő legmagasabb hőfokán kb. 6-8 perc alatt készre sütjük.

Extra tipp

Egy mexikói buliból kihagyhatatlan még a tejföl és a kukorica. A lepényeket tetszés szerint megkenhetjük a fentiek közül bármivel, külön - külön, de akár egyszerre is. Rakhatunk még bele friss salátát, friss zöldségeket, sajtot. A lepényeket szorosan felcsavarjuk, és már kész is.
Így készíts tökéletes kovászos uborkát!http://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140721-lazar-chef-a-hazi-kovaszos-uborka-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.Lázár ChefOrigoVéres, közepesen átsütött vagy sült legyen? Eláruljuk a tökéletes steak titkát!http://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140718-lazar-chef-a-tokeletes-steak-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.Lázár Chef--Készítsd el a kerti parti sztárját - grillezett sajt salátávalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140701-lazar-chef-a-grillezett-sajt-salataval-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.Lázár ChefOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.