Lázár Chef receptjei saját készítésű házi pizza sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Nem bonyolult. Na jó, egy kicsit. De az eredmény csodálatos lesz - bárkit elkápráztatsz vele!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók:

75 dkg rétesliszt
20 dkg búzadara
1 evőkanál kristálycukor
2 csomag szárított élesztő
6 dl szobahőmérsékletű víz
1 evőkanál só

A paradicsomszószhoz:

3 dl sűrű, 100%-os paradicsomlé
2 dl hámozott-darabolt paradicsomkonzerv
1 evőkanál kristálycukor
5 evőkanál olívaolaj a pirításhoz
3 evőkanál olívaolaj az ízesítéshez
1 kis fej finomra vágott vöröshagyma
2 fej zúzott fokhagyma
1 csomag friss bazsalikomlevél
1 mokkáskanál törött bors
2 teáskanál só

A feltéthez (ízlés szerint):

mozzarella
parmezán
sonka
bacon
olívabogyó
paradicsom
paprika
ruccola saláta
bazsalikom

Elkészítési idő: 30 perc

Elkészítés:

Mielőtt hozzálátnánk a tészta összeállításához, először a szószt főzzük meg. Ehhez a vöröshagymát lepirítjuk az olívaolajon, hozzáadjuk a kétfajta paradicsomot, majd ízesítjük kristálycukorral, sóval, fokhagymával, olívaolajjal és törött borssal. 10 percig közepes lángon kevergetve főzzük, majd lehúzzuk, és friss, tépett bazsalikomlevelekkel megszórjuk. A tészta hozzávalóit pontosan kimérjük, előkészítjük. Az élesztőt külön nem kell felfuttatni! A tészta hozzávalóit egy keverőedényben, fakanál segítségével összedolgozunk úgy, hogy a tészta egynemű, gyúrható legyen - közben 10 percig pihentetjük. A tésztát gyúródeszkán, lisztes kézzel jól összedolgozzuk, majd egyforma adagokra osztjuk, és megint pihentetjük. A sütőt maximum hőmérsékletre melegítjük. Kb. egy maroknyi mennyiségű tésztát nyújtófa segítségével, jól alá és fölé lisztezve szép vékonyra nyújtjuk, közben 2-szer, 3-szor meg is fordítjuk. A kinyújtott tésztát pizzalapátra tesszük, majd megkenjük a már nem forró paradicsomszósszal - kb. 3 evőkanálnyi mennyiséggel. Rátesszük a szeletelt feltéteket (ízlés szerint), és 250-280 fokon - minél melegebb, annál jobb -, alsó-felső sütési funkción (nem légkeverésesen) 9 percig sütjük.

Extra tipp:

Nagyon fontos, hogy akinek a sütője nem tud legalább 250 fokot, az ne készítse el, mert nem lesz túl jó az eredmény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.