Lázár Chef receptjei pite szőlő sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Egy jó pite otthoni meleget árasztó élvezetének ugyan ki tudna ellenállni? Hát mi nem!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4-6 személyre:

35 dkg szőlő
kb. 30 dkg kész linzertészta
4 darab tojás
4 evőkanál olaj
3 púpozott evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
1 csipet fahéj
1 csipet só

Elkészítési idő: 45 perc

Elkészítés:

A kész linzertésztát kicsomagoljuk, keresztbe kettévágjuk, majd egy kisebb méretű, magas peremű, kiolajozott sütőtepsit kibélelünk vele. A tészta másik felét kis időre hűtőbe rakjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, és külön keverőtálba tesszük a fehérjét és a sárgáját. Egy tojássárgáját félreteszünk a tészta sütés előtti lekenéséhez, a maradék tojássárgáját pedig 2 evőkanál cukorral habosra keverjük. A fehérjéket a maradék cukorral és pici sóval kemény habbá verjük. A cukorral kivert tojássárgájához hozzáadjuk a fahéjat. A citrom reszelt héját, a lisztet, a felvert tojásfehérjehab 2/3-át, és az egészet összekeverjük. A szőlőszemeket félbevágjuk, kimagozzuk, egy marék szőlőszemet félrerakunk, a többit hozzáadjuk a tojásos-fahéjas-lisztes keverékhez. Az egészet a tésztával kibélelt tepsi aljára öntjük. A félretett tésztával lefedjük a süteményünk tetejét, majd megkenjük tojássárgával a tészta teljes felső felületét. 180 fokos sütőben 20 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, és rákenjük a maradék tojásfehérjehabot. Ebbe beleszórjuk a megmaradt szőlőszemeket, és visszatéve a sütőbe addig sütjük, amíg a tészta tetején a hab aranybarna lesz.

Extra tippünk

Ha nem készen vesszük a tésztát, akkor morzsoljunk el 30 dkg lisztet és 10 dkg cukrot 20 dkg vajjal, majd egy tojássárgájával gyúrjunk omlós tésztává.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.