Lázár Chef receptjei marhaszegy piknik sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Akár egy ízletes reggelire vágysz, akár piknikezni indulsz, ez a fogás mindenképp nyerő lesz, kóstold meg te is!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

húsleves hozzávalói, ahogy te készíted
1 kg marhaszegy
1 teáskanál só
2 evőkanál étolaj
kenyér a tálaláshoz

Elkészítés ideje: elősütés 8-10 perc, főzés 1,5-2 óra

Elkészítés:

Felhasználás előtt sóval bedörzsöljük a húst, a külsejét megkenjük vékonyan olajjal, majd sütőbe téve, 200-250 fokon 8-10 perc alatt szép pirosra sütjük. Figyeljünk arra, hogy a sütés után már ne szúrjunk a húsba. Ezután a hideg vizet feltesszük egy nagy fazékban főni, majd elkészítjük a húslevest a megszokott módon. Miután a hús megpuhult, kivesszük a levesből, még melegen műanyag fóliába tekerjük, majd hűtőbe téve lehűtjük. Vékony szeletekre vágva, pirítóson vagy friss kenyéren tálaljuk – adhatunk mellé még tormakrémet, mustárt és wasabit is.

Extra tippünk

Ennek az elkészítésével egyszerre kaphatsz egy finom húslevest és egy ízletes hideg sültet is.
Íme egy sötét élvezet: mazsolás marhaszelet bormártássalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140912-lazar-chef-a-mazsolas-marhaszelet-bormartassal-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.Lázár ChefŐszi ízek szimfóniája: süss sütőtökös almás csirkéthttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140912-lazar-chef-a-sutotokos-almas-csirke-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.Lázár ChefHangolódjunk a szüretre: szőlőkrémleves melegenhttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140901-lazar-chef-a-szolokremleves-melegen-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.Lázár ChefOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.