Lázár Chef receptjei must sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg darált csirkecomb
4 darab nagyobb, tisztított főtt burgonya
1,5 dl must
5 evőkanál napraforgóolaj
1 egész tojás
2 evőkanál liszt
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 szál apróra vágott rozmaring
1 csokor petrezselyem
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só

Elkészítési idő: 35 perc

Forrás: Lázár Chef

Elkészítés:

A megtisztított krumplit sós vízben megfőzzük, a darált csirkehúst pedig összekeverjük sóval, borssal, az apróra vágott petrezselyemmel és az őrölt fahéjjal. Hozzáadjuk az egész tojást és a lisztet, majd alaposan összedolgozzuk. Vizes kézzel dió nagyságú húsgolyókat formálunk belőle, majd megpirítjuk a felhevített étolajon. Mikor a golyók már egyenletesen megpirultak (körülbelül 10 perc), ráöntjük a mustot, és addig pároljuk benne a húsgolyókat, amíg a must besűrűsödik. Ezután hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott főtt burgonyát, megszórjuk rozmaringgal és petrezselyemmel, majd összepirítjuk. Lekvárral vagy mustárral kínáljuk, forrón tálaljuk.

Extra tippünk:

Pirítás közben ne fakanállal kevergessük, hanem a serpenyő nyelénél fogva rázogassuk a húsgolyókat.
Gyümölcsös élvezet: fahéjas-szőlős pitehttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140912-lazar-chef-a-fahejas-szolos-pite-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.Lázár ChefOrigoPiknikezz szabadon - főtt-sült marhaszegy hidegen http://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140912-lazar-chef-a-fott-sult-marhaszegy-hidegen-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.Lázár ChefOrigoŐszi ízek szimfóniája: süss sütőtökös almás csirkéthttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140912-lazar-chef-a-sutotokos-almas-csirke-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.Lázár Chef--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.