Lázár Chef receptjei szőlőmagolaj szőlő sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Hozzávalók 4 személyre:

1 nagyobb fürtnyi bordó szőlőszem
1 csomag céklás salátakeverék
10 dkg Pannónia sajt
3 dkg reszelt parmezánsajt
fél citrom leve
1 evőkanál méz
2 darab narancs + 1 darab narancs leve
5 evőkanál szőlőmagolaj
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 csipet só

Elkészítési idő: 25 perc

Forrás: Lázár Chef

Elkészítés:

A salátaöntethez egy műanyag keverőtálban összekeverjük a szőlőmagolajat, a mézet, a citromlevet, a narancs kifacsart levét, a borsot és a sót. Hozzáadjuk a megtisztított, cikkekre vágott narancsokat, és az egészet hűtőbe téve 15 percig érleljük. Közben a sajtot vékony csíkokra vágjuk, a szőlőszemeket pedig félbevágjuk és kimagozzuk. A salátakeveréket a sajttal és a kimagozott szőlővel összekeverjük, majd az előhűtött salátaöntettel tálaljuk, tálaláskor pedig reszelt parmezánt szórunk rá.

Extra tippünk:

Aki szereti a füstölt ízt, füstölt sajt hozzáadásával készítse el a salátát. A szőlőmagolaj helyett használhatunk dióolajat is.
Gyümölcsös élvezet: fahéjas-szőlős pitehttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140912-lazar-chef-a-fahejas-szolos-pite-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.Lázár ChefOrigoPiknikezz szabadon - főtt-sült marhaszegy hidegen http://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140912-lazar-chef-a-fott-sult-marhaszegy-hidegen-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.Lázár ChefOrigoŐszi ízek szimfóniája: süss sütőtökös almás csirkéthttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140912-lazar-chef-a-sutotokos-almas-csirke-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.Lázár Chef--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.