Lázár Chef receptjei halfilé sörtészta sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg halfilé
6 dl étolaj a sütéshez
1 dl tejföl
2 darab citrom
1 csomag vágott kapor
1 teáskanál só

a tésztához:

1,5 dl sör
3 darab tojás
15 dkg liszt
1 gerezd zúzott fokhagyma
4 darab zsályalevél
2 teáskanál só

Elkészítési idő: 30 perc

Forrás: Lázár Chef


Elkészítés:

A halfilét ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd bő vízzel átmossuk, lecsepegtetjük, kívülről megsózzuk, majd félretesszük. Ezután egy műanyag keverőtálban összekeverjük a sörtészta hozzávalóit: a lisztet, a tojást, a sört és a sót. A csomómentes elkeveréshez használjunk botmixert. Az apróra vágott zsályalevelet és a zúzott fokhagymát belekeverjük a simára dolgozott tésztába, minden egyes halcsíkot belemártjuk a tésztába, majd körülbelül 180 fokos olajban szép pirosra sütjük. Ezután kivesszük az olajból, lecsepegtetjük, majd forrón, citrommal és hideg-kapros tejföllel tálaljuk.

Extra tippünk:

Az előkészített halat sózás után érdemes egy napig hűtőben tartani, így még ízesebb lesz kisütve. Arra ügyeljünk csak, hogy mielőtt a tésztába mártanánk, papírral itassuk le a felesleges nedvességet a halcsíkokról, így könnyebben rátapad a "bunda".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.