Paradicsomos csirke fokhagymás házi tésztával

Forrás: Lázár Chef -
fokhagyma paradicsom csirke Lázár Chef receptjei tészta sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Hozzávalók 4 személyre:

4 darab egész csirkecomb
2 doboz darabolt paradicsomkonzerv
50 dkg házi tészta
3 evőkanál ketchup
1 dl víz
1 teáskanál kakukkfű
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 csomag petrezselyemzöld
1 teáskanál őrölt fekete bors
2 teáskanál só a csirkecombok bedörzsöléséhez
1 teáskanál só a paradicsomos szószhoz

Elkészítés idő: 60 perc

Forrás: Lázár Chef

Elkészítés:

A csirkecombokat sóval, őrölt fekete borssal bedörzsöljük, majd tűzálló tálba tesszük, és 1 dl vizet aláöntve, fóliával letakarva 35 percig sütjük. Közben a darabolt paradicsomkonzerveket egy kis méretű edénybe öntjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a ketchupot, a morzsolt kakukkfüvet, az apróra vágott petrezselymzöldet és a sót. Ezután felforraljuk és 5 percig közepes lángon főzzük. Amikor a csirke sütési ideje letelt eltávolítjuk a fóliát, majd a csirkecombokat leöntjük a paradicsomos szósszal. Ezután visszahelyezzük a sütőbe, és 180 fokon még 15 percig sütjük. Közben kifőzzük a házi tésztát, leszűrjük, majd a csirke sütésénél visszamaradt paradicsomos szaftban átforgatjuk. Tálalásnál a paradicsomos tészta mellé helyezzük a csirkecombokat és forrón tálaljuk.

Extra tippünk

Apróra vágott zöldcukkinit is keverhetünk a tésztához, így nemcsak színben lesz tetszetősebb, hanem ízben is finomabbá válik az ételünk.
Egy klasszikus édesség sztárséf módra: piskótatekercs baracklekvárralhttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20141010-lazar-chef-a-piskotatekercs-baracklekvarral-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.Lázár Chef--Férfias játékok: készíts kolbászos káposztalevest!http://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20141006-lazar-chef-a-kolbaszos-kaposztaleves-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.Lázár Chef--Mámorító falatok - szőlős sertéssült aszús káposztábanhttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140922-lazar-chef-a-szolos-sertessult-aszus-kaposztaban-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.Lázár ChefOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.