Tésztában sült halfilé hideg birsalmamártással és burgonyafelfújttal

Forrás: Lázár Chef -
Lázár Chef halfilé birsalma tésztában sült hal sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg vajas tészta
25 dkg afrikai harcsafilé
5 dkg koktélrák
2 darab tojássárgája
1 szem mazsola
fél citrom leve
1 mokkáskanál őrölt fűszerpaprika
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só

a burgonyafelfújthoz:

40 dkg burgonya
3 egész tojás
6 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
3 mokkáskanál sütőpor
1 teáskanál só

a birsalmamártáshoz:

2 darab birsalma
1 darab fahéj
2 szem szegfűszeg
fél citrom leve
3 evőkanál cukor
3 dl víz

Forrás: Lázár Chef

Elkészítés idő: 50 perc
Elkészítés:

A vajas tésztát kiolvasztjuk, kiterítjük, a tetejét vékonyan megkenjük tojássárgájával, majd sóval és borssal megszórjuk a tészta teljes felületét. A tészta fölső részének közepébe helyezzük a harcsafilét, majd a hal tetejét is megkenjük a tojássárgájával. Ráhelyezzük a nyers tisztított rákfarkakat, megcsöpögtetjük a citrom lével, ezután betakarjuk a tészta alsó részével. Kezünkkel lenyomkodjuk a tészta széleit, majd a hal alá hajtjuk úgy, hogy a tésztánk egy hal alakú formát adjon ki. A hal fején a szemet egy nagyobb méretű mazsolával tudjuk szimbolizálni. A tészta felső részét is megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk kevés őrölt fűszerpaprikával és szárított petrezselyemmel. 170 fokos sütőben 35 percig sütjük.

A burgonyafelfújthoz a burgonyákat meghámozzuk, majd kislyukú reszelőn lereszeljük, és keverőtálban összekeverjük a tojással, a teljes kiőrlésű liszttel, a sütőporral és a sóval. Ezután kerek formájú, műanyag szilikon formába töltjük, és 170 fokon, 35 perc alatt készre sütjük. Közben elkészítjük a birsalmamártást: a birsalmákat meghámozzuk, kettévágjuk, magházukat eltávolítjuk, majd kisebb darabokra vágjuk. 3 dl vízben a cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel, valamint fél citrom levével puhára főzzük, majd kihűtjük. A tálalásnál a hal mellé helyezzük a hideg birsalmamártást és a meleg burgonyafelfújtakat.

Extra tippünk:

Érdemes az előkészített halat és az előkészített burgonyafelfújtat egyszerre sütni, hiszen sütési idejük és sütési hőfokuk megegyezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.