Levél az olvasónak: Teremtő - Létrehozó, férfi és nő

Forrás: Thinkstock -
Müller Péter teremtés férfi és női szerepek létrehozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 119. rész.

Kedves Péter, mi a különbség Teremtő és Létrehozó között? Nagy izgalommal merültem el a Férfiélet, női sors című könyvedben, de itt megakadtam.

A kettőt nem igen lehet elválasztani, de azért olvasd el ezt: A Gondolat ereje teremt - a mérnök és a munkás létrehozza. A férfi ondósejtje teremt, az asszony a méhében kilenc hónapig érleli, s végül létrehozza. Így is mondhatnám: megvalósítja. Gyereket létesít magában - néhány sejtből, gondolatból létrehoz egy bőgő és kedves Pistikét. Nem a férfi "csinál" gyereket, mert arra képtelen, hanem együtt csinálják.

Nem minden "teremtés" jön létre. Ezt ugye tudod? Valami nem ölt testet. Láthatatlanul már elindult és valahol már lehetőségként él - de a láthatóban nem valósul meg. Nő nélkül nem is fog soha. Nem minden szikrából lesz láng és tábortűz.

Forrás: Thinkstock

Hányszor van ilyen! A teremtés és a létrehozás a kreatív folyamat két fázisa. Férfias az egyik, és női a másik. Egyik a másik nélkül nem működik. Hiába van teremtő Atya - Mária nélkül nincs Jézus. És soha nem is lenne. Nemcsak azért, mert nem lenne, aki megszüli, hanem az sem lenne, amit Mária a saját lelkéből, véréből, sejtjeiből, őseinek génjeiből, vágyaiból és reményeiből hozzáadott. Jézus arca és talán emberi természete is Máriára hasonlított - pedig az Atyja volt a teremtő.

Minden, ami van, férfi-nő, pozitív és negatív, jin és jang közös műve. A Teljességben mindkettő beletartozik. És egyik sem magasabb rendű, mint a másik. Ez a lényeg. Apa és Anya csakis ketten együtt hasonlítanak az egy Istenhez. Külön nem.

Üdvözöl, szeretettel, M. Péter

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.