Müller Péter: A szív hangjára hallgatni nem veszélytelen

Forrás: Thinkstock -
intuíció Müller Péter Megérzés szív hangjai heti útravaló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 124. rész.

A szív nyelve nem ismeri a félreértést.

Szív alatt itt nem az érzelmeket értjük. A szív a legbensőbb valód. A léted középpontja. Tud és érez - egyszerre. A szívben lakik a súgód. Ritkán hallgatsz rá, mert sokféle hangokat hallasz magadban. Szólhat hozzád az irigységed, a gyűlöleted, a félelmed, a vágyaid, a reményeid, az önzésed. A szíved halkan súg, és mindig bizonyosat.

Forrás: Thinkstock

Hogy valaki jó ember, vagy sem, megmondja. Aztán ezt nem ragozza tovább, hogy mennyire jó, de például, tudod, hogy bajban számíthatsz rá. A másikra nem. Hogy szeret-e valaki, vagy sem, a szíved megmondja. És azt is, ha már nem szeret. Te félreértheted, mert néha félre akarod érteni - de a szíved nem.

A szív nyelve intelligens, de roppant egyszerű. Nem kell sokat magyarázni. A szív előbb ismeri föl a hazugságot, mint az eszed. "Ebben az emberben nem szabad hinni!" - ezt akkor is kimondja a szíved, ha az az ember egy próféta, egy guru, egy főpap, vagy egy vezér, akiben mindenki hisz.

Manapság a szív hangját elnyomják bennünk. Már gyermekkorunkban. És később már vagy nem halljuk, vagy nem merjük a hangját meghallani. Hazugságban kényelmesebb élni, hozzá is szoktunk, a szív hangjára hallgatni nem veszélytelen. Szembe megy a közfelfogással.

Szíved, ha szól, nemcsak azt mondja el, hogy neked mi a jó, hanem azt is, hogy a másiknak mi lenne az. Látja a másikat is, s pontosan tudja, hogy hallgat-e a szívére, vagy sem. Tartós párkapcsolatokban működnek a szívek, s ezért fontos ügyekben ritka a félreértés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.