Müller Péter szeretet áldozat heti útravaló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 134. rész.

Áldozatot az ember mindig olyan valamiért vagy valakiért hoz, amibe vagy akibe "szerelmes". Ezért észre sem veszi, hogy áldozat.

Ez így van. Egy anya nem tudja, hogy áldozatot hoz a gyerekéért. Egész nap, egész éjjel, egész évben, egész életében mást sem tesz, minthogy mindenét odaadja érte - de nem tudja, hogy ez áldozat.

Forrás: Thinkstock


És amikor viszed a gyógyszert a beteg férjednek, és reggeltől estig dolgozol, hogy meg tudjatok élni, valahogy - nem tudod, hogy ez áldozat. Ha éjjel-nappal tanulsz, mert valamire akarod vinni az életben - nem tudod, hogy ez áldozat. Amikor lőnek, és odaugrasz a szerelmed elé, hogy téged érjen a golyó s ne őt - nem tudod, hogy áldozat.

Ha már tudod, hogy áldozatot hozol, akkor már nem szereted igazán... sem őt, sem a gyerekedet, sem azt, amit tanulsz, sem a családodat... akkor már csikorogva működik az egész. Nyögni persze szabad, gyakran jogos is, de ha nincs benned szeretet, nehéz csinálni. Mindent. Akkor élni is nehéz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.