Müller Péter: "Sok embert megmentett már a szeretet"

Forrás: Thinkstock -
Müller Péter heti útravaló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 133. rész.

Viharban csak az a fa marad állva, amelynek mélyek és erősek a gyökerei.

De vigyázz! Az ember gyökerei nem a földben vannak, hanem fönt, az égben! A jövőjében. A te igazi gyökered nem az apukád, az anyukád, nem a család, amelyben születtél, nem is a föld, amelyen élsz, hanem az, ha tudod, KIÉRT és MIÉRT élsz! Ha van életcélod!

Forrás: Thinkstock

Ha szeretsz valakit, akiért érdemes élni: az a gyökered. Egy csodálatos pszichológus, aki lágerben élt évekig, azt tapasztalta, hogy nem azok menekültek meg, akik ki akartak mászni a bajból, hanem azok, akik hittek a jövőjükben. Ha van miért élned, túléled a bajokat. Ha van kiért élned, túléled a nehézségeidet.

A remény a legerősebb gyökér. És az, hogy valamit még tenned kell magaddal, másokkal! Ha hív egy belső hang: Állj föl! Szükségem van rád! Sok embert megmentett a szeretet. És az, ha fölismerte élete értelmét. Az ilyen a viharban állva marad. Vagy elesik ugyan, de föláll! Biztos, hogy föláll, mert tartják fölülről a gyökerei! Egész biztosan tapasztaltad ezt már.

Most mondom ki az okát: az ember az égből ered. Föntről. Ezért állt föl valaha négykézlábról két lábra, mert vonzotta hazája, az Ég. Inogva, de fölállt. Érezte, hogy amit a lelke keres, az nem lent van, hanem fönt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.