Kielégülésre vagy beteljesülésre vágysz?

Forrás: Thinkstock -
szeretkezés szex Müller Péter szerelem kielégülés heti útravaló testiség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 140. rész.

A testi ember az ölelésben kielégülni - a szerelmes beteljesülni akar.

Lényegében e kettő hasonlít egymáshoz, mert ugyanazt másik szinten éljük meg, mégis más. Az elsőben nincs lélek. Ezért az ölelés élménye is más. A szerelemnél fontos a TE - a szeretkezésben mindegy. Mindegy, ki lakik a másik testben.

Forrás: Thinkstock

De mindkettő éhség. Mindkettő abból a feszültségből indul, hogy egyedül nem jó, hogy "Segíts rajtam!", "Segítek rajtad!" - mindkettő lényege a sóvárgás, az éhség, a másikra való szomjúság. Ez boldogságszomj. A test hasonlót érez, mint a lélek, csak butábban éli meg. És még valami hasonlóság van: teljesen kielégülni, és teljesen beteljesülni nem lehet. Mert nem leszünk egymáséi. Újra és újra indul majd a küzdelem - egymásért.

Sohasem becsültem le a szeretkezés fontosságát. De haa lelkünk is szeret: gazdagabb lesz. És szebb. És följebb mutat. Én szerelempárti vagyok. És fiatalkoromban mindig éreztem valami lelkifurdalás-félét, ha szerelem nélkül öleltem nőt. Úgy éreztem, fizetés nélkül lógtam el. Nem érdemeltem meg. És hogy egy kicsit - kétségtelenül - embertelen voltam valakivel szemben. Önző. És magányos.

Müller Péter: "Az igazi szeretet: léleklátó"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20140811-muller-peter-heti-utravaloja-a-szeretet-lenyeglatasarol-szol.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 139. rész.Müller Péter--Ha a megfelelő énedre hallgatsz, lefogysz!http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20140728-muller-peter-heti-utravaloja-a-belso-hang-igazsagairol-es-hazugsagairol-szol.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 138. rész.Müller Péter--Hiányzik a szerelem vagy a barátság? Nyisd ki a lelked - és rád talál!http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20140721-muller-peter-heti-utravaloja-a-lelki-onvedelemrol-es-a-nyitottsagrol-szol.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 136. rész.Müller Péter--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.