Müller Péter tanácsa erőseknek: inkább a szívedet kövesd!

Müller Péter ész bátorság döntés heti útravaló szív
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 157. rész.

Ha a szíved azt mondja: "Erre!" és az eszed azt mondja: "Arra!" - kövesd a szíved szavát! Menj erre! De tudd, hogy ez a veszedelmesebb út.

Ez a tanács nem szól mindenkinek. Csak az erőseknek. És azoknak, akik tudják, hogy az élet nem körbe-körbe forgás. Hanem fejlődés, változás, a csillagunk megtalálásának lehetősége. És tudják azt is, hogy a "szív" nemcsak az érzelmi, de az intuitív döntések helye is. Olyan szereteté, amely nem az ólmeleg biztonságot kínálja, hanem a merész kalandot, a szabadság felé.

Az ember az ilyen döntésektől kissé fél. Szorong. A józan ész önmegóvásra játszik. A szív pedig merész.

Forrás: Thinkstock

A szív útján járók joggal félhetnek attól, hogy földi szemmel nézve vesztesek lehetnek. De lelki szemmel nézve: biztos győztesek. A szív útján járók néha a vízen is tudnak járni. És ha néha elmerülnek, tudják, hogy ez az út ilyen, s a mélységből is felbukkannak újra. A szív útján járók tudják, hogy ez a jó út, az igazi, akkor is, ha nem veszélytelen.

És ott is győztesnek érzik magukat, ahol a világ vesztesnek látja őket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.