Müller Péter: Csak vendég lehetsz a másik mennyországában!

Forrás: Thinkstock -
boldogság igaz szeretet mennyország Müller Péter heti útravaló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 158. rész.

És gondolkozz el azon is, hogy nem mennyország van, hanem mennyek országa.

Így, többes számban! Vagyis neked is van, neki is van, és mindenkinek van egy mennyországa. Annyi mennyország, ahány ember, és ez csak azt jelenti, hogy minden lélek a maga módján boldog.

Forrás: Thinkstock

Más jó neked, és más jó nekem. Más zenére szeretsz táncolni, más gondolat szólít meg a könyvből, és más ízeket kedvelsz. Nincs két egyforma hópehely, és nincs két egyforma levél sem, csak hasonló. Isten nem masszában gondolkodik, hanem egyéniségben, benned, bennem, benne. Ha valaki szeret, beenged a mennyországába, s talán te is beengeded őt, a tiédbe, de tudd, hogy vendégek vagytok egymás boldogságában, s csakis addig, míg gyönyörködtök a társatok másságban.

Nem nehéz, mert ha nő vagy s ő férfi, eleve azért vonz, mert más az öröme, s ahol benned végtelen víz van, benne lobogó tűz, s mégis… ha szereted, így van jól.

Átráncigálni a másikat a magam mennyországába nem szabad, és nem is lehet. És hosszabban időzni a másikéban sem lehet. Az igazi szeretetet onnan tudod megkülönböztetni az álszeretettől, hogy nem akar hasonlóvá tenni magához. Megvan bennünk sajnos az igyekezet, hogy ne értsük egymást, és ne szeressük, amit ő szeret, és ne legyünk boldogok attól, amitől ő boldog.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.